newscity1.net

Υπάρχουν πλοία φαντάσματα;

Ποιο είναι το Lyubov Orlova, ένα ρωσικό πλοίο – θρύλος που έχει γίνει αγαπημένο θέμα των social media και
φήμες το θέλουν να πλησιάζει την Αγγλία φορτωμένο με
αρουραίους και φοβερές επιδημίες από το πλοίο πριν καταληφθεί από τρωκτικά
Εδώ και ένα χρόνο το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο Lyubov Orlova περιφέρεται σαν φάντασμα στο Βόρειο Ατλαντικό. Που είναι τώρα και πού πάει; Φήμες το θέλουν να πλησιάζει στις ακτές της Βρετανίας.

Ο Guardian πάντως καθησυχάζει, παρότι το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά. Το κοινό άλλωστε “καίγεται” για τέτοιες ιστορίες.

Ποιο είναι το βιογραφικό του Lyubov Orlova; Απ το 2007, το Orlova εκτελούσε τουριστικά δρομολόγια προς την Αρκτική. Το 2010 κατασχέθηκε από το ρωσικό κράτος λόγω συσσωρευμένων, απλήρωτων από το Ρώσο ιδιοκτήτη του, φόρων.

Τον Ιανουάριο του 2013 είχε χαθεί στον Ατλαντικό και ένα μήνα μετά εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο περίπου 1.300 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας.

Πλέον, οι μόνοι του επιβάτες είναι τεράστιοι αρουραίοι. Για την ακρίβεια, το Orlova χάθηκε αρχικά, όταν στις 23 Ιανουαρίου του 2013, έσπασαν τα σκοινιά κατά τη ρυμούλκησή του στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, αφού είχε παραμείνει για πάνω απ δύο χρόνια δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη, στον Καναδά.

Χωρίς πλήρωμα και προειδοποιητικά φώτα, το πλοίο περιφερόταν επί όλο αυτό το διάστημα στον ωκεανό και οι ναυτιλιακές αρχές αδυνατούσαν να εντοπίσουν την ακριβή του θέση, καθώς το σύστημα GPS του δεν λειτουργούσε.

Στη συνέχεια, ασφαλίστηκε από το Atlantic Hawk, ένα σκάφος εφοδιασμού της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου, το οποίο κατάφερε να ρυμουλκήσει το πλοίο πριν αυτό παρασυρθεί και πάλι μακριά.

Το πλοίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πάλι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη του τι συνέβη.

Στη Βρετανία έχει πλέον δημιουργηθεί πανικός καθώς το πλοίο φάντασμα ενδέχεται το επόμενο διάστημα να επιστρέψει στη στεριά χάρη στους ισχυρούς ανέμους που το ωθούν προς τις ακτές.

Κατόπιν τούτου, σε επιφυλακή βρίσκονται οι λιμενικές αρχές της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Βρετανίας, καθώς τα τρωκτικά – “ναύτες” του πλοίου ενδέχεται να είναι φορείς μεγάλων επιδημιών.

Και μιλάμε για το Μεγάλο Νησί που είχε χτυπηθεί από τη “Μεγάλη Πανούκλα” – γνωστή και ως ο “Μαύρος Θάνατος” – που σκότωσε κατά τν περίοδο 1665-1666, 75.000 έως 100.000 ανθρώπους, το ενα πέμπτο του πληθυσμού του Λονδίνου.

Το BBC επιβεβαιώνει ότι τα ίχνη του πλοίου έχουν χαθεί από τον περασμένο Απρίλιο. Κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται, ενώ καμία αναφορά δεν έχει γίνει από κάποιο άλλο διερχόμενο πλοίο.

Όπως δηλώνει ο Chris Reynolds, επικεφαλής του Λιμενικού της Ιρλανδίας, οι Αρχές είναι μεν σε επιφυλακή, ωστόσο όπως λέει στον Guardian, “δεν μπορείς να ανησυχείς για κάτι που δεν είσαι βέβαιος ότι ισχύει”.

Πάντως, οι φόβοι για πιθανή επιδημία, όπως πανούκλα, επιβεβαιώνονται από την καθηγήτρια ζωολογίας, Dr Penny Hawkins. Η ίδια αναφέρει ότι οι αρουραίοι που είναι έγκλειστοι για πολύ καιρό σε ένα πλοίο σαν κι αυτό, αναπτύσσουν κανιβαλικές τάσεις κ σε περίπτωση που βρεθούν στην ξηρά, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ επικίνδυνοι για τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Οι Αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ακόμα και βομβαρδίζοντας το πλοίο ώστε να το βυθίσουν.

Και κάπως έτσι, μια ιστορία αποκτά παγκόσμιο ενδιαφέρον. Άγνωστο το τι θα συμβεί αν το πλοίο – φάντασμα αποφασίσει να κάνει κ πάλι τν εμφάνιση του. Σεναριογράφοι, αδράξτε τα μολύβια σας, το Χόλιγουντ περιμένει.




0 Response to " Υπάρχουν πλοία φαντάσματα; "

Δημοσίευση σχολίου