newscity1.net

Επτά μεγάλα μυστήρια στην ιστορία


Υπάρχουν πολλά μυστήρια που μας περιβάλλουν από την αρχή αυτού του κόσμου.

Άλλα λύθηκαν με την βοήθεια της επιστήμης και άλλα παραμένουν ακόμα ανεξήγητα και ίσως...

να μην τα μάθουμε ποτέ..

Εδώ είναι μερικά που ακόμα δεν έχουν την απάντηση τους...

Η Amelia Earhart προκάλεσε αίσθηση στην Αμερική όταν μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ αεροπλοΐας, καταρρίπτοντας αυτά του ύψους, της απόστασης και της διάρκειας.Οι επευφημίες, όμως, έμελλε να πάρουν μοιραία τροπή όταν η ίδια και ο πλοηγός του αεροσκάφους της, Fred Noonan, εξαφανίστηκαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 2 Ιουλίου του 1937, κατά τη διάρκεια μίας πολυφημισμένης προσπάθειας να κάνουν το γύρο του κόσμου πετώντας.

Η μοίρα τους παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια στην ιστορία της αεροπλοΐας.Οι θεωρίες πολλές: Ξέμειναν από καύσιμα και έπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Ιάπωνες και εκτελέστηκαν. Επέζησαν και η Earhart έζησε το υπόλοιπο της ζωής της ως νοικοκυρά στο Νιού Τζέρσεϊ.

Μία ξεχωριστή θεωρία, με αρκετά προκλητικά στοιχεία, λέει πως επέζησαν της συντριβής αλλά βγήκαν ως ναυαγοί στο Nikumaroro, ένα ακατοίκητο νησί στο Κιριμπάτι. Σε μία αποστολή στο νησί το 2010 βρέθηκαν κομμάτια από ένα μαχαίρι τσέπης και ένα γυάλινο βάζο, τα οποία ενδεχομένως να ανήκαν στους ναυαγούς. Εάν οι αναλύσεις του DNA σε αυτά και σε άλλα αντικείμενα ταιριάζουν με αυτό της Earhart, τότε το μυστήριο ίσως να βρει επιτέλους τη λύση του.



Που είναι θαμμένη η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος;


Ανασκαφές που γίνονται σε ναό κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ίσως να αποκαλύψουν την τελευταία κατοικία δύο καταδικασμένων εραστών, της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου. Η Αιγύπτια βασίλισσα και ο Ρωμαίος στρατηγός αυτοκτόνησαν το 30 π.Χ., μετά την ήττα τους στο Άκτιο για τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Είναι άγνωστο όμως που ενταφιάστηκε το ζευγάρι.Ο Zahi Hawass, κορυφαίος Αιγύπτιος αρχαιολόγος, πιστεύει πως ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης των δύο εραστών είναι ο Ναός του Ταπόσιρις Μάγκνα και ξεκίνησε μία ανασκαφή για τον εντοπισμό του, σε συνεργασία με μία δομινικανή ομάδα. «Κατά την άποψή μου, εάν βρεθεί ο τάφος, τότε θα είναι μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του 21ου αι., λόγω του έρωτα που υπήρχε ανάμεσα στην Κλεοπάτρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και λόγω της θλιβερής ιστορίας του θανάτου τους,» δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Που έχει ταφεί ο Τζέκινς Χαν;
Ο Τζέκινς Χαν κατάφερε να ενώσει τις εμπόλεμες φυλές το 1206 και έγινε ο ηγέτης των Μογγόλων, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία που έφτανε από την Κίνα μέχρι την Ουγγαρία.

Ο τάφος του φημισμένου πολεμιστή, εντούτοις, παραμένει ένα μυστήριο από το θάνατό του, το 1227, μέχρι και σήμερα.Σύμφωνα με το θρύλο, η ομάδα που τον ενταφίασε σκότωσε όλους όσους είχαν δει τη διαδικασία. Οι σκλάβοι και οι στρατιώτες που παρευρέθηκαν στην κηδεία σκοτώθηκαν και αυτοί. Τα άλογα ποδοπάτησαν οποιοδήποτε στοιχείο είχε μείνει από την ταφή, ενώ εξέτρεψαν και έναν ποταμό για να κυλά πάνω από τον τάφο. Οι φήμες θέλουν να έχει ταφεί κοντά στη γενέτειρά του, στο Khentii Aimag.

Διάφορες αποστολές για τον εντοπισμό του τάφου του διακόπηκαν από φόβο να μην διαταραχτεί η περιοχή και καταστραφεί η ψυχή που υπηρετεί ως προστάτης της. Το 2004, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το παλάτι του Τζέκινς Χαν, ενώ εικάζουν πως ο τάφος του βρίσκεται στη γύρω περιοχή.
Η οικογένεια Donner κατέφυγε στον κανιβαλισμό;


Ο θρύλος είναι μία δυσάρεστη ιστορία επιβίωσης: Μία ομάδα πρωτοπόρων, που κατευθυνόταν προς την Καλιφόρνια το 1846, εγκλωβίστηκε σε ένα ορεινό πέρασμα στη Sierra Nevada και κατέφυγε στον κανιβαλισμό για να μπορέσει να επιβιώσει από τον βαρύ χειμώνα.

Οι ισχυρισμοί, όμως, ότι αναγκάστηκαν να φάνε ανθρώπινη σάρκα είναι λίγο υπερβολικοί, βάσει των αναλύσεων στα οστά που βρέθηκαν σε τζάκι στο Alder Creek, όπου διέμειναν κάποια μέλη της οικογένειας των Donner.

Η ανάλυση έδειξε πως ο σκύλος της οικογένειας, ο Uno, φαγώθηκε, ενώ καταναλώνονταν σε σταθερή βάση βοοειδή, ελάφια και άλογα. Στο Alder Creek δεν βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Αν όντως είχαν καταφύγει στον κανιβαλισμό, τότε τα ανθρώπινα οστά είχαν διαφορετική τύχη. Ίσως να τα έθαψαν ή να τα έριξαν στο τζάκι τελευταία και να έλιωσαν.

Που είναι θαμμένος ο Billy the Kid;


Ο θρύλος θέλει τον Billy the Kid να έχει πέσει νεκρός από τα πυρά του Σερίφη Pat Garrett το 1881 και να έχει ταφεί στο Fort Sumner. Μια ταφόπετρα σηματοδοτεί τον τάφο του, αλλά από τη δεκαετία του '30 έχει ξεσπάσει μία διένεξη γύρω από τον περίφημο κακοποιό.

Ένας άντρας από την Αριζόνα, ονόματι John Miller, ισχυρίστηκε ότι είναι ο διάσημος εγκληματίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Garrett πυροβόλησε και σκότωσε λάθος άνθρωπος και είπε ψέματα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο μπερδεμένα λίγες δεκαετίες αργότερα όταν ένας Τεξανός, ονόματι «Brushy» Bill Roberts, βγήκε και είπε δημόσια πως αυτός ήταν ο πραγματικός Billy the Kid.Τα παραπάνω στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα με στόχο την επίλυση της υπόθεσης.

Ερευνητές προχώρησαν σε εκταφή της μητέρας του Billy the Kid και συνέκριναν το μιτοχονδριακό της DNA με το γενετικό υλικό των τριών αντρών. Όμως, η έρευνα βρήκε πολλά εμπόδια, καθώς οι τάφοι μετακινήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων και κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι οι σωροί ταιριάζουν με τις ταφόπετρες. Επιπλέον, εάν ο πραγματικός Billy the Kid αποδειχτεί ότι είναι θαμμένος στο Τέξας ή την Αριζόνα, τότε θα πεθάνει ένας θρύλος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στον υποτιθέμενο τόπο ταφής του, στο Νέο Μεξικό.

Τα λείψανα του Χριστόφορου Κολόμβου βρίσκονται στην Ισπανία;
Το 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος ταξίδεψε στους ωκεανούς. Μετά το θάνατό του, το 1509, τα λείψανά του συνέχισαν να ταξιδεύουν. Αρχικά ενταφιάστηκε στην ισπανική πόλη Βιγιαδολίδ, αλλά το 1537 τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Καραϊβική, στο νησί Ισπανιόλα (στη σημερινή Δομινικανή Δημοκρατία και Αϊτή), όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Όταν οι Ισπανοί έχασαν τη συγκεκριμένη περιοχή από τους Γάλλους, το 1795, τα λείψανα του Κολόμβου μεταφέρθηκαν στην Κούβα, όπου παρέμειναν μέχρι τον Ισπανο-Αμερικανικό πόλεμο, ότε και επέστρεψαν στη Σεβίλλη, το 1898.Η Δομινικανή Δημοκρατία, ωστόσο, ισχυρίζεται πως τα λείψανα του Κολόμβου δεν έφυγαν ποτέ από την Ισπανιόλα. Το 1877, ανακαλύφθηκε ένα κουτί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δομίνικου, με μία επιγραφή που δήλωνε πως τα λείψανα ανήκουν στον «ένδοξο και διαπρεπή Cristobal Colon (η ισπανική ονομασία του Χριστόφορου Κολόμβου).»

Αναλύσεις DNA που πραγματοποιήθηκαν στα οστά της Σεβίλλης και σε αυτά του αδερφού του Κολόμβου, Ντιέγκο, που είναι και αυτός θαμμένος στην ίδια πόλη, έδειξαν πως τα δύο δείγματα ταιριάζουν απόλυτα. Όταν οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα ευρήματα αυτά το 2006, δήλωσαν πως η διαμάχη γύρω από τον Κολόμβο έλαβε οριστικά τέλος. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει ανάλυση στο DNA των οστών της Ισπανιόλας, γεγονός που αφήνει ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο στην υπόθεση.
Το DNA σφράγισε τη μοίρα των τέκνων του Ρώσου Τσάρου


Το 1918, οι Μπολσεβίκοι σκότωσαν τον Ρώσο Τσάρο Νικόλαο τον Β', την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα και τα πέντε τους παιδιά, αλλά για 90 χρόνια ήταν άγνωστη η τοποθεσία ταφής των δύο τους παιδιών, του Πρίγκιπα Αλεξέι (διάδοχος του ρωσικού θρόνου) και της μίας κόρης (Μαρία ή Αναστασία).

Το 2008, τα οστά τους βρέθηκαν σε έναν τάφο, κοντά σε αυτόν της υπόλοιπης οικογένειας των Ρομανόφ, πλησίον της πόλης Αικατερίνεμπουργκ, στα Ουράλια Όρη.Τα οστά από τον δεύτερο τάφο κάηκαν και τοποθετήθηκαν σε θειικό οξύ, πιθανότητα για να εξαφανιστεί η ταυτότητα των θυμάτων ή οι συνθήκες θανάτου τους. Οι επιστήμονες, όμως, κατάφεραν να εξετάσουν το μιτοχονδριακό DNA, που περνάει από τη μητέρα στα παιδιά, ενώ ταίριαξαν και το χρωμόσωμα Υ από τον Πρίγκιπα Αλεξέι και τον Τσάρο Νικόλαο τον Β









0 Response to " Επτά μεγάλα μυστήρια στην ιστορία "

Δημοσίευση σχολίου