newscity1.net

Tο μυστήριο της πολυτελούς έπαυλης Ελληνα που ρημάζει στο Λονδίνο

Μια περίεργη υπόθεση ξετυλίγεται στο χωριό Κινγκς Λάνγκλεϊ λίγα χιλιόμετρα έξω από το
Λονδίνο, όπου βρίσκεται μια εγκαταλειμμένη έπαυλη. Ιδιοκτήτης του πολυτελούς κτιρίου εμφανίζεται ένας Έλληνας, ονόματι Αθανάσιος Ταχμιτζής, που ζούσε εκεί για χρόνια με την οικογένειά του.

Τα ίχνη της οικογένειας που φαίνεται πως έχει ελληνική καταγωγή χάνονται πριν από τρία με τέσσερα χρόνια, με τους περίοικους να αναρωτιούνται τι συνέβη ξαφνικά και το πολύβουο σπίτι με τους αμέτρητους επισκέπτες και την ισχυρή ασφάλεια ερήμωσε μέσα σε μια νύχτα. «Τον πρώτο καιρό οι πύλες ήταν απλά κλειστές και στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα λουκέτο και αλυσίδες» αναφέρει Βρετανός που ζει κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η έπαυλή.

Οι ιστορίες για το πολυτελές σπίτι που μοιάζει να εγκαταλείφθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη πολλές, δημιουργώντας έτσι ένα μυστήριο γύρω από την οικογένεια Ταχμιτζή, η οποία άφησε τη ζωή στο Λονδίνο στη μέση και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Ιππεύω το άλογό μου στον δρόμο έξω από το ακίνητο κάθε μέρα και ξαφνικά συνειδητοποίησα πως πριν από περίπου 3 χρόνια οι άνθρωποι είχαν εξαφανιστεί» αναφέρει στη Daily Mail κάτοικος του χωριού που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του.


Ποια είναι η οικογένεια των Ελλήνων που εξαφανίστηκε
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ιδιοκτήτης του ακινήτου και πατέρας μια μεγάλης οικογένειας, είναι ο Αθανάσιος Ταχμιτζής, ένας άνδρας γύρω στα 70, που σύμφωνα με τα αρχεία των βρετανικών Αρχών ασχολούνταν για χρόνια με τα κτηματομεσιτικά.
Ο Αθανάσιος ή Θάνος όπως τον γνώριζαν όλοι στο χωριό, ήταν παντρεμένος για χρόνια με τη Σάρον, η οποία και πέθανε το 2004, σε ηλικία 52 ετών. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Αλέξη, 43, τον Νικόλα, 41, τον Πολ, 36 και τις Κριστιάνα, 34 και Αλίσια 28 ετών.
«Γνώριζα τον άνδρα σαν Θάνο» αναφέρει στο βρετανικό μέσο μια γυναίκα που επίσης μένει στην περιοχή. «Κάποτε είχα το άλογό μου σε έναν στάβλο δίπλα και ένα δέντρο έπεσε από τον κήπο του στην έκταση του γείτονα. Το διευθέτησε τελικά και μου έδωσε τον αριθμό του σε περίπτωση που χρειαζόταν να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, αλλά το έχασα όταν άλλαξα συσκευή τηλεφώνου» σημειώνει.

Στα αρχεία του βρετανικού χωριού είναι που ανακάλυψε το βρετανικό δημοσίευμα την εθνικότητα του Θάνου, που δεν θα μπορούσε παρά να είναι ελληνικής καταγωγής. Αν και για πολλές δεκαετίες ασχολείτο με την αγορά ακινήτων, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Έλληνα καλύπτει ένα παχύ πέπλο μυστηρίου. Μεταξύ 1991 και 1995 εμφανίζεται ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής κτηματομεσιτικής.

Οι Έλληνες με την οικονομική επιφάνεια στο Λονδίνο
Εν τω μεταξύ, η οικονομική ευρωστία της οικογένειας είναι κάτι που υποθέτουν και όλοι όσοι μένουν στην περιοχή. «Θυμάμαι πως έβλεπα φύλακες στις πύλες του σπιτιού εδώ και 15 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως προφανώς τον απασχολούσε η ασφάλεια» λέει κάτοικος του Κινγκς Λάνγκλεϊ.
«Πιστεύω πως η γυναίκα του είχε καρκίνο και πέθανε πριν αρκετά χρόνια. Διέθετε επίσης στην υπηρεσία του οικονόμο, όμως και εκείνη έφυγε ξαφνικά. Είναι σίγουρα πολύ περίεργο. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και έφυγαν από το σπίτι, χωρίς όπως φαίνεται να επιστρέψουν ποτέ» προσθέτει.
Ακόμη πιο περίεργη είναι η καταχώρηση μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας με την επωνυμία Imperial Estatews London Ltd, η οποία και εμφανίζεται το 2017 – δηλαδή σε περίοδο που ήδη το σπίτι μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί – και της οποίας μοναδικός μέτοχος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας.
Η εταιρεία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα για να εξακολουθήσει τις λειτουργίες της και στη συνέχεια διεγράφη από τα μητρώα. Έτσι, φαίνεται πως ο Έλληνας, Θάνος Ταχμιτζής δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του από το 2016 την πόλη Μπελγκράβια της Γεωργίας.

Οι γιοι του Έλληνα επιχειρηματία
Όσο για δύο από τους γιους του, η Daily Mail αναφέρει πως ο Νικόλας δηλώνει σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ηθοποιός στο επάγγελμα. Παρότι δεν έχει εξασκήσει ιδιαίτερα το επάγγελμα της υποκριτικής, το οποίο και σπούδασε στα Studio Pinewood το 2014, σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως ενδιαφέρεται για ρόλους ως «εξτραδάκια». Η πολυτελής έπαυλη στο Κινγκς Λάνγκλεϊ είναι καταχωρημένη και ως διεύθυνση/έδρα μιας εταιρείας που διαθέτει ο Νικόλας και η οποία είναι ανενεργή, με την επωνυμία Mirai Industek Ltd, το 2018.
Επιπλέον, μια ακόμη εταιρία στην οποία ο Νικόλας εμφανιζόταν ως διευθυντής διεγράφη τον Απρίλιο του 2019. Οι δραστηριότητες της παραμένουν ασαφείς, ωστόσο περιγράφεται ως επιχείρηση εμπορικών συναλλαγών.

Ο μεγαλύτερος γιος του Θάνου, Αλέξης, έχει ακόμη πιο περίεργη ιστορία. Φαίνεται πως ζούσε σε Hostel, στα πλαίσια προγράμματος προστασίας αστέγων μεταξύ του 2013 και του 2015, ενώ το 2003 η αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση για την εξαφάνισή του. Σε εκείνη, οι Αρχές ζητούσαν από όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

Τι συνέβη με την έπαυλη του Έλληνα επιχειρηματία
Η πολυτελής έπαυλη, που στις εικόνες μοιάζει να καταρρέει από την εγκατάλειψη, καθώς το ταβάνι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού έχει υποχωρήσει φαινομενικά εξαιτίας διαρροής νερού, ανήκει στην οικογένεια Ταχμιτζή από το 1999. Για την ακρίβεια, η ιδιοκτησία της εμφανιζόταν σε μια εξωχώρια εταιρεία με την επωνυμία Ainhurst Enterprises Ltd.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί που συνδέονται με το σπίτι από το 2017, για την υπηρεσία ηλεκτρικού και άλλα πρόστιμα αναφορικά με απλήρωτους λογαριασμούς που είναι καταγεγραμμένα στην περιφέρεια Three Rivers όπου ανήκει το κτίσμα.

Το δάνειο του σπιτιού αποπληρώθηκε προς 1.075.000 λίρες τον περασμένο Ιούλιο, περνώντας στα χέρια μιας αρχιτεκτονικής εταιρίας με διεύθυνση κάπου στο βόρειο Λονδίνο, όπου είναι καταχωρημένες και δύο από τις επιχειρήσεις των γιων του Θάνου, Νικόλα και Πολ Ταχμιτζή.

«Κανείς στην περιοχή δεν έχει ιδέα τι τους συνέβη και γιατί σηκώθηκαν και έφυγαν. Προφανώς είχαν πολλά χρήματα γιατί αυτό είναι ένα μεγάλο σπίτι. Μπαινόβγαιναν συνεχώς διάφοροι άνθρωποι» σημειώνει γείτονας από το Κίνγκς Λάνγκλεϊ. «Είναι τόσο κρίμα που το σπίτι αφέθηκε να ρημάξει. Πάντα έβλεπα πολλούς ανθρώπους εκεί. Αν ήταν εργάτες ή οικογένεια δεν το γνωρίζω» τονίζει κάποιος άλλος.


0 Response to " Tο μυστήριο της πολυτελούς έπαυλης Ελληνα που ρημάζει στο Λονδίνο "

Δημοσίευση σχολίου