newscity1.net

Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν!

Μόλις τέλειωσες το πανεπιστήμιο και σκέφτεσαι το μέλλον; Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα;
Πέραν των συνηθισμένων επαγγελμάτων, όπως
δάσκαλος, δικηγόρος ή γιατρός, υπάρχουν επαγγελματικές επιλογές των οποίων...
την ύπαρξη δεν υποψιάζονται πολλοί. Μερικές, όπως αυτή του δοκιμαστή νεροτσουλήθρας, φαίνονται δελεαστικές άλλες πάλι, όπως αυτή του ελεγκτή οσμών… όχι και τόσο.


Ελεγκτής οσμών

Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. Και σας βρωμάει η δική σας δουλειά;
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Καθαριστής οθόνης IMAX

Οι τεράστιες κινηματογραφικές οθόνες IMAX δε θα προσέφεραν τόσο εκπληκτική ποιότητα εικόνας, εάν καλύπτονταν από σκόνη και βρωμιά. Γι’ αυτό και υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στον καθαρισμό τέτοιων οθονών. Μεγαλύτερη πρόκληση για τους καθαριστές είναι η σκόνη, καθώς χρειάζεται να αδειάσουν δύο με τρεις φορές την ηλεκτρική τους σκούπα για να καθαρίσουν μία οθόνη.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Επαγγελματίας σφυριχτής

Κι όμως, μπορεί κανείς να κάνει καριέρα σφυρίζοντας, όπως ο 58χρονος Ουαλός Χένρι Μπρέιντι. «Ο σφύριχτής είναι καλλιτέχνης όπως ένας ηθοποιός ή ένας μουσικός», δήλωσε στο κανάλι Fox News. Επισήμανε πάντως πως, εκτός από το ταλέντο, σημαντική είναι και η αυτοπροβολή.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Κυνηγός ζάρας

Στις εταιρίες υποδημάτων υπάρχει πάντα κάποιος υπάλληλος, που χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σίδερο εξασφαλίζει ότι η επιφάνεια των παπουτσιών είναι απολύτως λεία και χωρίς ζάρες.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Ελεγκτής επίπλων

Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από εταιρίες παρασκευής επίπλων για να ελέγχουν το πόσο άνετα είναι αυτά με το να…κάθονται. Πρέπει βέβαια και να στριφογυρίζουν, να κουνιούνται, να γέρνουν πίσω και γενικότερα να αξιολογούν το συνολικό επίπεδο άνεσης. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να ελέγξουν έως και 200 κομμάτια μέσα σε μία ημέρα, οπότε δεν προλαβαίνουν να χαλαρώσουν όσο θα νόμιζε κανείς.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Δοκιμαστής ζωωτροφών

Για να εξασφαλίσουν ότι η γεύση είναι σωστή, κάποιοι υπάλληλοι των εταιριών παρασκευής πρέπει να δοκιμάσουν τις τροφές που στη συνέχεια δίνουμε στα κατοικίδιά μας. Τουλάχιστον δεν υποχρεούνται να καταπιούν την τροφή, μπορούν να τη φτύσουν.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Δύτης-συλλέκτης μπαλών γκολφ

Όταν τα μπαλάκια του γκολφ πέφτουν καταλάθος στις λίμνες της πίστας, οι περισσότεροι τα θεωρούν χαμένα για πάντα. Ωστόσο υπάρχει μία ολόκληρη βιομηχανία που ασχολείται με το «ψάρεμα» αυτών των μπαλών και τη μεταπώλησή τους ως μεταχειρισμένες. Ειδικοί δύτες scuba αναλαμβάνουν να ανασύρουν τα μπαλάκια και πληρώνονται ακόμα και με εξαψήφια ποσά, ανάλογα με το πού εργάζονται.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Καθαριστής εμετού

Στα τρενάκια των μεγάλων θεματικών πάρκων, ή roller coasters, συχνή παρενέργεια της βόλτας είναι δυστυχώς ο εμετός. Μερικά πάρκα λοιπόν προσλαμβάνουν ειδικούς υπαλλήλους που εξειδικεύονται στο να σφουγγαρίζουν τα…αποτελέσματα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι η δουλειά το αξίζει και μόνο για τις δωρεάν βόλτες στα τρενάκια.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Συντάκτης ψεύτικων κριτικών

Οσο ανήθικο και αν ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να γράφουν ψεύτικες κριτικές για επιχειρήσεις σε προσανατολισμένους προς τους καταναλωτές δικτυακούς τόπους, όπως το Yelp, το Citysearch και το Urbanspoon. Οι ενθουσιώδεις κριτικές τους για ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ, αυξάνει τις πωλήσεις και εξολοθρεύει τον ανταγωνισμό.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Ελεγκτής αηδιαστικών κόλπων

Εκπομπές όπως το Survivor and Fear Factor βάχουν συχνά τους παίκτες τους να συμμετέχουν σε αηδιαστικούς διαγωνισμούς, όπως η κατάποση εντόμων. Πώς αποφεύγουν τις μηνύσεις; Βάζουν τους υπαλλήλους τους να δοκιμάζουν πρώτοι τους αηδιαστικούς άθλους, για να εξασφαλίσουν ότι δεν είναι επικίνδυνοι.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Επαγγελματίας υπναράς

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να κοιμούνται, συνήθως συμμετέχοντας σε επιστημονικές έρευνες για τις διαταραχές ύπνου.. Εάν δεν μπορείς να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, ίσως βρήκες τη δουλειά που σου ταιριάζει.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Ελεγκτής οσμής χαρτοπετσετών

Οι κατασκευαστές χαρτοπετσετών προτιμούν τα προϊόντα τους να παραμένουν άοσμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση. Επομένως προσλαμβάνουν υπαλλήλους που μυρίζουν τα προϊόντα ελέγχοντας για ασυνήθιστες ή έντονες οσμές.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Φύλακας του Stanley Cup

Σε αντίθεση με άλλα αθλητικά τρόπαια, κάθε χρόνο χαράσσονται πάνω στο Stanley Cup τα ονόματα της νικήτριας ομάδας και των παικτών της. Έτσι το κύπελλο έχει τεράστια αξία και πρέπει να φυλάσσεται διαρκώς όταν βρίσκεται εκτός της μόνιμης θέσης του, στο Hockey Hall of Fame. Προσλαμβάνεται επομένως ένας φύλακας που ταξιδεύει μαζί με το κύπελλο για να το προστατεύει.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Μηχανικός Ασφάλειας Καρύδων

Σε πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα εξωτικών προορισμών, τα οποία είναι συνήθως γεμάτα φοίνικες, υπάρχουν ειδικοί υπάλληλοι που αναλαμβάνουν τη συγκομιδή των καρύδων πριν αυτές πέσουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και τα κεφάλια των ανέμελων τουριστών.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε


Ελεγκτής νεροτσουληθρών

Ποιός είναι τόσο τυχερός ώστε να κερδίζει χρήματα παίζοντας σε νεροτσουλήθρες; Ο Βρετανός Τόμι Λιντς, ο οποίος προσλήφθηκε από την εταιρία διακοπών First Choice για να ελέγχει το ύψος, την ταχύτητα, την ποσότητα νερού και την προσγείωση, καθώς και όλες τις πτυχές της ασφάλειας στις νεροτσουλήθρες τους. Βέβαια ο ίδιος θεωρεί ότι η δουλειά του είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς τα παιχνίδια στο νερό είναι βασικό κομμάτι των διακοπών και όλα πρέπει να είναι σωστά.
Perierga.gr - Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε

0 Response to " Επαγγέλματα που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν! "

Δημοσίευση σχολίου