newscity1.net

Το χωριό που θα σώσει τον κόσμο!

Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιερά βουνά της Γαλλίας. Έχει
μόλις 176 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι πιστεύουν ότι

κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια.


Για αυτόν τον λόγο πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι, αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό, θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα περιμένει τη συντέλεια στις 21 Δεκεμβρίου.


Με τις απόψεις των κατοίκων ταυτίζεται και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον, δηλώνοντας: «Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές Αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, τον Δεκέμβριο του 2012».


Οι πιο προνοητικοί έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης, χρεώνοντας τους μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα! Οι κάτοικοι, ωστόσο, παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.


Μάλιστα, η κοσμοσυρροή είναι τέτοια, που οι γαλλικές Αρχές σχεδιάζουν να θωρακίσουν την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου πρόσβαση στο χωριό θα έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον, οι συναθροίσεις και οι απογειώσεις αεροσκαφών θα απαγορευθούν.


Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», καθώς επίσης και τον Spielberg για την ταινία «Στενές επαφές τρίτου τύπου», παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil's Tower στο Wyoming.









0 Response to " Το χωριό που θα σώσει τον κόσμο! "

Δημοσίευση σχολίου