newscity1.net

Το μυστικό για το Τρίγωνο των Βερμούδων

Η ανακάλυψη γιγαντιαίων υποβρύχιων κρατήρων στον βυθό της θάλασσας Μπάρεντς μπορεί να προσφέρει μια λογικοφανή εξήγηση του
φαινομένου της εξαφάνισης πλοίων στο διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων.Οι επιστήμονες εντόπισαν κρατήρες με διάμετρο έως 1,6 χλμ. και βάθος 45 μέτρων, η δημιουργία των οποίων αποδίδεται στην
συσσώρευση μεθανίου ανοικτά της ακτής που είναι πλούσια σε αέριο Νορβηγίας. Η ύπαρξη κρατήρων ηφαιστείου στη θάλασσα Μπάρεντς πιθανόν να είναι «υπεύθυνη» για το διαβόητο Τρίγωνο των ΒερμούδωνΤο μεθάνιο μπορεί να έχει διαρρεύσει από τα αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται κάτω απ την επιφάνεια, τα οποία έχουν δημιουργήσει κοιλότητες, οι οποίες τελικά εκρήγνυνται.

«Υπάρχουν πολυάριθμοι γιγάντιοι κρατήρες στον πυθμένα σε μια περιοχή στα κεντροδυτικά της θάλασσας Μπάρεντς και είναι κατά πάσα πιθανότητα αιτία πελώριων εκρήξεων αερίου» δήλωσαν στους «Sunday Times» οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Αρκτικής στη Νορβηγία.

Οι εκρήξεις

«Η περιοχή των κρατήρων είναι πιθανό να αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα καυτά σημεία της απελευθέρωσης θαλάσσιου μεθανίου στην Αρκτική» συμπλήρωσαν, εξηγώντας ότι οι εκρήξεις που δημιουργούνται μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τα πλοία που περνούν από εκεί.

Λεπτομέρειες αυτής της ανακάλυψης θα δοθούν στη δημοσιότητα τον ερχόμενο μήνα στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γεωεπιστημών, όπου θα πρέπει να απαντηθεί το καίριο ερώτημα κατά πόσο οι γιγάντιες μπουρμπουλήθρες που προέρχονται από τον πυθμένα μπορούν να απειλούν πλοία.

Κάποιοι εκτιμούν ότι οι κρατήρες μπορεί να εξηγούν και την εξαφάνιση πλοίων και αεροσκαφών στο λεγόμενο Τρίγωνο των Βερμούδων, περιοχή που εκτείνεται από τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι τα παράλια της Φλόριντα και το Πόρτο Ρίκο.

Πέρυσι ο Ρώσος επιστήμονας Ιγκορ Γιέλτσοφ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Trofimuk, είχε πει ότι «υπάρχει μια εκδοχή ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων μπορεί να είναι συνέπεια των αντιδράσεων του αερίου που υγροποιείται». «Αυτό συμβαίνει μ' έναν τρόπο που θυμίζει χιονοστιβάδα, σαν πυρηνική έκρηξη, και παράγει πελώριες ποσότητες αερίου. Ο ωκεανός θερμαίνεται και τα πλοία μπορεί να βυθίζονται σε νερά που είναι αναμειγμένα με μεγάλες ποσότητες αερίου» είχε εξηγήσει αναλύοντας τη θεωρία αυτή.



0 Response to " Το μυστικό για το Τρίγωνο των Βερμούδων "

Δημοσίευση σχολίου