newscity1.net

Γιατί τα καθίσματα των αεροπλάνων είναι σχεδόν πάντα μπλε

Έχεις προσέξει ποτέ το χρώμα των καθισμάτων των αεροσκαφών; Είναι σχεδόν πάντα μπλε και
υπάρχουν μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτόν τον άτυπο κανόνα.Κάποιοι υποθέτουν ότι
αυτό το χρώμα επιλέχθηκε καθώς θυμίζει τον ουρανό. Αλλά η εξήγηση δεν είναι τόσο απλή.

Τα πρώτα μπλε καθίσματα τοποθετήθηκαν σε αεροσκάφη πριν από αρκετές δεκαετίες, και τώρα όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν ταπετσαρίες αυτού του χρώματος. Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το μπλε χρώμα με την αξιοπιστία και την ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ακόμα και για τους επιβάτες που δεν υποφέρουν από φοβίες για τις πτήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 90% των ανθρώπων αποφασίζουν υποσυνείδητα για την ελκυστικότητα μιας επιχείρησης ανάλογα με τα χρώματα της επωνυμίας.

Υπάρχει ένας πρακτικός λόγος για τον οποίο οι αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν μπλε καθίσματα - οι βρωμιές και οι γρατζουνιές είναι λιγότερο ορατές σε αυτό το χρώμα και επομένως τα καθίσματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα καθίσματα που καλύπτονται με ένα άλλο πιο ανοικτό χρώμα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πετάξουν στη διακεκριμένη θέση, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν πιο ανοικτόχρωμη ταπετσαρία εκεί καθώς το ύφασμα ή το δέρμα φθείρεται πιο αργά.


0 Response to " Γιατί τα καθίσματα των αεροπλάνων είναι σχεδόν πάντα μπλε "

Δημοσίευση σχολίου