newscity1.net

Mobilemoons: Μοναχικοί ταξιδιώτες με συντροφιά το κινητό τους. Η νέα τάση

Το ένα τρίτο των Αμερικανών επιλέγουν μοναχικά ταξίδια με συντροφιά μόνο το… κινητό τους
τηλέφωνο αντί για ανθρώπινη παρέα. Αυτή είναι η νεότερη τάση που καταγράφεται
στα ταξίδια όπως αποκαλύπτει έρευνα της Expedia Group, και η οποία ονομάζεται Mobilemoons.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των ταξιδιωτών προγραμματίζουν μοναχικά ταξίδια μέσα στην ερχόμενη διετία, αποδεικνύοντας ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες επιζητούν περισσότερη ευελιξία και αυτονομία στις διακοπές.

Τα μοναχικά ταξίδια προσφέρουν την απόλυτη ελευθερία, ωθούν τον ταξιδιώτη να εξερευνήσει έναν προορισμό χωρίς περιορισμούς και συμβάλλουν σε εσωτερικές αναζητήσεις. Δεδομένου ότι τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν πληροφόρηση κ επομένως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους μοναχικούς ταξιδιώτες, αποδεικνύονται οι ιδανικοί «σύντροφοι» στις διακοπές όσων ταξιδεύουν μόνοι.

Από την έρευνα Solo Travel Report, προκύπτουν επίσης τα ακόλουθα συμπεράσματα…

-Τι υποκινεί την ανάγκη για μοναχικά ταξίδια | Οι μοναχικοί ταξιδιώτες συνηθίζουν να λένε ότι ταξιδεύουν μόνοι για να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να εξερευνούν νέα μέρη, να αποσυνδέονται από την εργασία και την καθημερινότητα και να τονώνουν την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή τους. Η κυριότερη πηγή έμπνευσης για μοναχικά ταξίδια, για το 5% των ταξιδιωτών που δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μοναχικό ταξίδι με αφορμή μια ταινία, είναι η ταινία Eat Pray Love.

-Τα μοναχικά ταξίδια γίνονται η προτιμώμενη κατηγορία ταξιδίων | Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων προτιμούν την ελευθερία των μοναχικών ταξιδίων και της γνωριμίας νέων ανθρώπων σε σχέση με ένα ταξίδι με παρέα. Οι νεαρότερης ηλικίας ταξιδιώτες (το 83% των Gen Z και το 80% των Millennials) συμφωνούν ακόμα περισσότερο με αυτό. Από το 40% των ερωτηθέντων που είναι γονείς, το 82% δήλωσε επίσης ότι θα προτιμούσε μοναχικό ταξίδι.

-Το ιδανικό μοναχικό ταξίδι | Ο δημοφιλέστερος τύπος μοναχικού ταξιδίου είναι η απόδραση του Σαββατοκύριακού (30%). Οι Αμερικανοί τείνουν να επιθυμούν απόδραση σε νησί (κρουαζιέρα σε τροπικό προορισμό ή επίσκεψη σε παραλία για το 23%, ταξίδι γαστρονομίας για το 16%, ταξίδι για κάποια αθλητική ή μουσική εκδήλωση για το 14%).
Το 42% των Αμερικανών θα ταξίδευαν μόνοι στην Ευρώπη

-Προορισμοί | Τα ταξίδια εσωτερικού είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν μόνοι. Οι Αμερικανοί τείνουν να επιλέγουν νέους ή γνωστούς προορισμούς της χώρας τους, και το 69% δηλώνει ότι το τελευταίο μοναχικό ταξίδι ήταν εντός των ΗΠΑ. Όσον αφορά τα μελλοντικά μοναχικά ταξίδια, 3 στους 4 Αμερικανούς ανέφεραν ότι ιδανική περιοχή είναι εντός των ΗΠΑ και ακολουθεί ο Καναδάς (45%) και η Ευρώπη (42%).

-Ταξιδιωτικές συμβουλές | Στο προγραμματισμό των μοναχικών ταξιδίων, οι έμπειροι μοναχικοί ταξιδιώτες δίνουν έμφαση στην προετοιμασία και τη θετική αντίληψη. Ορίζουν έναν προϋπολογισμό, γνωρίζουν ποια ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται και πάντα έχουν εφεδρικά σχέδια. Οι Αμερικανοί νιώθουν ότι χρειάζεται να έχει κανείς την αίσθηση του φόβου όμως χωρίς να τον αφήνει να τους σταματά (20%).

-Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά | Οι μοναχικοί ταξιδιώτες νιώθουν περισσότερο άβολα όταν χάνονται και χρειάζονται οδηγίες (42%) ή όταν είναι χαμένοι στη μετάφραση (38%). Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φοβούνται επίσης μήπως το κινητό τους ξεμείνει από μπαταρία ή να δειπνήσουν μόνοι (29%).

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 2.521 ατόμων από τις ΗΠΑ και το Μεξικό.


0 Response to " Mobilemoons: Μοναχικοί ταξιδιώτες με συντροφιά το κινητό τους. Η νέα τάση "

Δημοσίευση σχολίου