newscity1.net

Τουρίστες ξεκίνησαν από την Κολομβία για την Ελλάδα και βρέθηκαν σε λάθος Αθήνα

Η Αθήνα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, με πολλούς ανθρώπους
από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη να θέλουν να δουν την ελληνική πρωτεύουσα και
τα αξιοθέατά της έστω και μια φορά στη ζωή τους. Εξαίρεση δεν αποτέλεσαν και τρεις Κολομβιανοί, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν τις κατάλληλες γνώσεις για να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο ταξίδι.

Πολλές περιοχές στον κόσμο έχουν το όνομα της Αθήνας, προς τιμήν της πόλης που έδωσε τα φώτα της στην ανθρωπότητα. Μια από αυτές, την Ατένα Λουκάνα στην Καμπανία (την περιοχή με πρωτεύουσα της Νάπολη), επισκέφθηκαν και οι τρεις αυτοί μικροί ήρωες, οι οποίοι αντί για την Αττική, βρέθηκαν στην επαρχία του Σαλέρνο.

Μπορεί κανείς να φαντασθεί την απογοήτευση των τριών τουριστών, που ταξιδεύοντας στην Ιταλία θέλησαν να δουν και τα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. Και ψάχνοντας τον Παρθενώνα, βρέθηκαν στο κέντρο ενός χωριού 3.000 κατοίκων, του οποίου το μόνο ελληνικό στοιχείο είναι η καταγωγή της ίδρυσής του, πριν 2.400 χρόνια.

Στην είδηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Messaggero και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κάτοικοι διηγούνται με γλαφυρότητα την περιπέτεια των τριών πλανημένων τουριστών. «Στην αρχή πιστεύαμε πως αυτοί οι τρεις, που μιλούσαν μόνο ισπανικά, είχαν έλθει στο χωριό γιατί την (περασμένη) Κυριακή είχαμε μία εσπερίδα με μουσική λάτιν», είπε ένας άνθρωπος που μένει στην Ατένα Λουκάνα.

Έμειναν στήλες άλατος όταν κατάλαβαν τι έκαναν

Όπως φαίνεται και από τις δύο πλευρές -των τουριστών και των κατοίκων- παίχθηκε ένα θέατρο του παραλόγου, με κύριους πρωταγωνιστές τον 30χρονο Κολομβιανό Μιγκέλ, τη φιλενάδα του και μία φίλη της, οι οποίοι ήταν απόλυτα πεπεισμένοι πως βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Από τα συμφραζόμενα, οι τρεις τους κατέβηκαν από το αεροσκάφος τους στο αεροδρόμιο της Νάπολης, και αντί να περιμένουν μέσα στους χώρους αναμονής για την ανταπόκριση για την Αθήνα, βγήκαν για να κάνουν μία βόλτα στην πόλη της νύμφης Παρθενόπης. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους δρόμους, είδαν ένα λεωφορείο που μεταξύ των διάφορων στάσεων που έκανε περιλαμβανόταν και εκείνη της «Ατένα».

Πλανημένοι από την ομοιότητα του τοπωνυμίου, ενθουσιασμένοι και οι τρεις τους ανέβηκαν στο λεωφορείο και βρέθηκαν έκπληκτοι -όπως περιγράφουν οι κάτοικοι της πόλης- στη μικρή κοινότητα.

«Έψαχναν το ξενοδοχείο «Μουσείο» (στην οδό Μπουμπουλίνας), το οποίο φυσικά δεν υπάρχει. Τους είπαμε πως υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία στην πόλη, όχι όμως το «Μουσείο». Μόνο αργότερα και όταν ένας από αυτούς μας έδειξε στο κινητό του την κράτηση, που αναφερόταν σε ένα ξενοδοχείο των Αθηνών, λύθηκε η παρεξήγηση. Και στη συνέχεια μας άνοιξαν κατάμουτρα κι έναν χάρτη της Αθήνας και καταλάβαμε», διηγούνται οι κάτοικοι.

Άλλο ένα γεγονός που διευκόλυνε την παρεξήγηση, ήταν ότι οι τρεις τουρίστες δεν είχαν τηλεφωνικές συνδέσεις που να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και έτσι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους για να συνδεθούν και να επιβεβαιώσουν τον προορισμό τους.

«Μία από τις κοπέλες λύθηκε σε λυγμούς απαρηγόρητη, ο νεαρός έμεινε άγαλμα, ενώ η άλλη κοπέλα έσκασε στα γέλια. Εγώ και ο άλλος φίλος μου, ο Έντσο, μείναμε έκπληκτοι όπως και εκείνοι. Τους δείξαμε τον χάρτη της Ατένα Λουκάνα και της Καμπανίας. Τους βάλαμε να καθίσουν, γιατί τα πόδια τους δεν τους βαστάγανε», είπε ο Λουίτζι Τερούτσι, που μαζί με τον φίλο του, Έντσο Σαντοριέλο, ανέλαβαν να εξηγήσουν στους τρεις Κολομβιανούς το λάθος τους.

«Μετά από μια ώρα το πήραν απόφαση και τους συνοδεύσαμε στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, στο Σάλα Κονσιλίνα. Δεν θέλησαν να φάνε ούτε ένα σάντουϊτς. Τα 70 ευρώ για το εισιτήριο για τη Ρώμη τα είχαν, αλλά ανακάλυψαν πως στην πτήση Ρώμη-Αθήνα (γιατί από τη Νάπολη δεν είχε άλλη πτήση) κόστιζε το κάθε εισιτήριο, επειδή το αγόραζαν την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον 700 ευρώ το άτομο. Σας λέω πως και οι τρεις τους είχαν τέτοια όψη, που ούτε μας πήγε στο μυαλό να βγάλουμε μία selfie για να τη θυμόμαστε», συμπλήρωσε ο Τερούτσι.


0 Response to " Τουρίστες ξεκίνησαν από την Κολομβία για την Ελλάδα και βρέθηκαν σε λάθος Αθήνα "

Δημοσίευση σχολίου