newscity1.net

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος πεθαίνει;

Ισχύει αυτό που λένε πολλοί που βίωσαν την εμπειρία του θανάτου και επανήλθαν,ότι «είδαν
άπλετο φως να τους καλύπτει;»Απάντηση στο ερώτημα «τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου τη στιγμή που πεθαίνει» επιχείρησε να δώσει
η Αμερικανική Ένωση Χημικών. Και η απάντηση σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μια: Ο εγκέφαλος δεν σταματά να λειτουργεί, όταν κάποιος αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ακόμη και όταν κάποιος θεωρείται κλινικά νεκρός, από τη στιγμή που ο εγκέφαλος του δεν έχει τραυματιστεί, τότε εκείνος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. «Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το μυαλό, σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να μπει σε μια υπέρ-κατάσταση αντιληπτικής, νευρικής δραστηριότητας», εξηγούν οι επιστήμονες και συνεχίζουν «Ορισμένοι, μάλιστα, πιστεύουν, ότι αυτό μπορεί να εξηγεί κ τις επιθανάτιες εμπειρίες που λένε κάποιοι άνθρωποι ότι έχουν. Μόλις κάποιος δει το φως, σημαίνει ότι έρχεται και ο βιολογικός θάνατος».

Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού PNAS , στην οποία αναφέρεται και το βίντεο που θα δείτε σημειώνει πως πίσω από τις μεταθανάτιες εμπειρίες βρίσκονται ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ο οποίος δεν σταμάτησε να λειτουργεί. Οι επιστήμονες τονίζουν πως: «Τα ευρήματα ερευνών διαφόρων ομάδων επιβεβαιώνουν ότι η οργανωμένη ηλεκτρική δραστηριότητα μπορεί να προέρχεται από τον εγκέφαλο κατά το χρόνο του θανάτου».

0 Response to " Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν κάποιος πεθαίνει; "

Δημοσίευση σχολίου