newscity1.net

Έρχεται το χάπι γυμναστικής!

Ακούγεται “τρελό” και όμως είναι αλήθεια. Επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν
χάπια γυμναστικής” με καλές προοπτικές σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στα επιστημονικά
περιοδικά Trends in Pharmacological Sciences και Journal of Cell Metabolism.

Εάν είστε απ τα άτομα που σάς κουράζει ακόμη κ το χαλαρό τρέξιμο στον διάδρομο και γενικά δεν έχετε καμία διάθεση για άσκηση και ιδρώτα, αλλά παράλληλα για λόγους υγείας ή αισθητικής θα πρέπει να ασκηθείτε, αμερικανοί επιστήμονες έχουν καλά νέα για εσάς.

Σε περίπου τρία χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους μιας ορμόνης, η οποία αντικαθιστά τη γυμναστική και υποκαθιστά τα οφέλη της ενώ εσείς συνεχίζεται να κάνετε την αγαπημένη σας καθιστική ζωή.

Η ορμόνη που διατείνονται ότι έχουν συνθέσει αμερικανοί επιστήμονες μιμείται τα οφέλη της άσκηση, επιτρέποντας στους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να ρυθμίσουν το ζάχαρό τους.

Η ορμόνη ονομάστηκε MOTS-c και έχει αποδείξει ήδη τη δράση της σε ποντίκια, αλλά οι μελέτες ακόμη συνεχίζονται, προκειμένου οι επιστήμονες να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα πώς λειτουργεί το φάρμακο στα πειραματόζωα.

Σύμφωνα με τους εδικούς από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το χάπι δρα αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στον οργανισμό να επεξεργάζεται καλύτερα ζάχαρα και γλυκόζη.

Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μεταφέρει τα ζάχαρα από τα τρόφιμα στην κυκλοφορία του αίματος. Η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να πυροδοτηθεί από περιορισμένη διατροφή αλλά και από την ηλικία και συνδέεται με την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2.

«Το φάρμακο αυτό μπορεί να φέρει επανάσταση στις νέες θεραπείες για ασθένειες της γήρανσης, αλλά και στον διαβήτη», σχολιάζει ο Πίντσας Κόχεν, ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Για να δοκιμάσει η επιστημονική ομάδα τα αποτελέσματα της ουσίας, τη χορήγησε σε ποντίκια που προηγουμένως είχε ταΐσει με εξαιρετικά λιπαρά τρόφιμα, τα οποία φυσιολογικά θα προκαλούσαν αύξηση του βάρους και αντίσταση στην ινσουλίνη.

Η ορμόνη όχι απλώς κατέστειλε και στις δύο αρνητικές δράσεις των λιπαρών στον οργανισμό, αλλά ανέστρεψε και την αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλείται παροδικά όσο μεγαλώνουμε.

Η MOTS-c είναι μοναδική ορμόνη καθώς κωδικοποιείται στο DNA των μιτοχονδρίων, δηλαδή το εργοστάσιο του οργανισμού που μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια.








0 Response to " Έρχεται το χάπι γυμναστικής! "

Δημοσίευση σχολίου