newscity1.net

Έρευνα: Θα επιβίωνε η ανθρωπότητα μια... επιδημία ζόμπι;

Πριν από όχι και πολλά χρόνια, οι κινηματογράφοι και τα βιβλιοπωλεία του κόσμου πλημμύρισαν από
ταινίες και μυθιστορήματα σχετικά με το τι θα συνέβαινε αν λάμβανε χώρα μια παγκόσμια επιδημία ζόμπι, δηλαδή, των ζωντανών-νεκρών που
τρέφονται με τη σάρκα των ζωντανών, κάνοντάς τους και αυτούς ζόμπι και πάει λέγοντας.

Πολλοί αναλυτές απέδωσαν το φαινόμενο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε προκαλέσει η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση (ας μην ξεχνάμε ότι η διαβόητη πλέον ταινία του Τζορτζ Ρομέρο «Dawn of the Dead» έχει χαρακτηριστεί ως σάτιρα πάνω στον καταναλωτισμό…).

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι πήραν στα σοβαρά αυτά τα αποκαλυπτικά σενάρια και αποφάσισαν να μελετήσουν με… επιστημονικό τρόπο τι θα συνέβαινε στην ανθρωπότητα αν όντως ερχόταν η «αποκάλυψη των ζόμπι» και τα αποτελέσματα της μελέτης τους είναι πάρα πολύ άσχημα.

Για την ακρίβεια, φοιτητές του τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ υπολόγισαν ότι ένας ιός που θα μετέτρεπε τους ανθρώπους σε ζόμπι θα προκαλούσε μέσα σε μόλις εκατό μέρες σχεδόν τον αφανισμό της ανθρωπότητας, καθώς η αναλογία ζόμπι-ανθρώπων θα έφθανε μέσα σε αυτό το διάστημα το απίστευτο ένα εκατομμύριο προς ένα!

Με απλά λόγια, μέσα σε τρεις μήνες θα είχαν απομείνει σε ολόκληρο τον πλανήτη μόλις 300 άνθρωποι, οι οποίοι θα ήταν αδύνατο να αναπαραχθούν επαρκώς μέσα στο επόμενο εννεάμηνο ώστε να ξαναζωντανέψει η Γη. Κι όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνονταν κι αυτοί ζόμπι ή… τροφή για ζόμπι.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη των φοιτητών δέχθηκε έντονη κριτική από τους συμφοιτητές τους, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι σε δύσκολες στιγμές οι άνθρωποι έχουν την τάση να δρουν ομαδικά και να αντιμετωπίζουν λογικά τους κινδύνους.

Μια άλλη ομάδα φοιτητών δούλεψε πάνω σε αυτό το σενάριο και κατέληξε στον συμπέρασμα η ανθρωπότητα θα αναζητούσε καταφύγιο -κυρίως στα βουνά-, θα μάθαινε πώς να εξουδετερώνει τα ζόμπι και σταδιακά θα αναπαραγόταν. Μάλιστα, εκτίμησε ότι μέσα σε 1.000 μέρες οι άνθρωποι θα είχαν εξαφανίσει τα ζόμπι και σε 25 χρόνια θα υπήρχε ομαλή ανάκαμψη από την επίθεση.

Σημειώστε τα αυτά, αν ανησυχείτε για επιδημία ζόμπι στο εγγύς μέλλον




0 Response to " Έρευνα: Θα επιβίωνε η ανθρωπότητα μια... επιδημία ζόμπι; "

Δημοσίευση σχολίου