newscity1.net

Θα έρθει το τέλος του κόσμου στις 16 Μαρτίου 2880;

16 Μαρτίου 2880. Σημειώστε την ημερομηνία καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τότε είναι που ο αστεροειδής «1950 DA» είναι
πολύ πιθανόν να πέσει πάνω στη Γη προκαλώντας το τέλος του πλανήτη όπως το ξέρουμε.

Και οι πιθανότητες δεν είναι λίγες καθώς βάσει υπολογισμών ο διαμέτρου ενός χιλιομέτρου αστεροειδής έχει 1 στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει στη Γη, και οι πιθανότητες αυτές είναι περισσότερες από το να σκοτωθεί κανείς στις ΗΠΑ.

Η τυχόν πρόσκρουση του 1950 DA στη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 61.000 χλμ./ώρα θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης ίσης με αυτή 44.800 μεγατόνων ΤΝΤ. Αμέσως μετά θα προκαλούνταν τσουνάμει και θα άλλαζε το κλίμα στην υφήλιο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης ζωής.

Αυτό που κάνει μοναδικό τον συγκεκριμένο αστεροειδή είναι το γεγονός ότι αντίθετα με όλους τους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από κομμάτια πέτρας τα οποία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο λόγω βαρύτητας ο 1950 DA παραμένει στέρεος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι παρά του ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής περιστρέφεται συνεχώς παραμένει ακέραιος καθώς οι επιστήμονες εξηγούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να διαλυθεί.

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές αυτό που λένε οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το ακόλουθο παράδειγμα: Αν έβαζε κανείς έναν αστροναύτη επάνω στην επιφάνεια του 1950 DA τότε αυτός θα εκτοξευόταν στο διάστημα λόγω της ταχύτητας της περιστροφής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τενεσί υποστηρίζουν ότι έχουν, όμως, τη λύση. Αντί για μια έκρηξη στο διάστημα, η οποία θα προκαλούσε το θρυμματισμό του αστεροειδή σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, προτείνουν στοχευμένες αλλαγές στην επιφάνεια του ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων που λειτουργούν ως «κόλλα».

Σε κάθε περίπτωση οι αστρονόμοι που μελετούν τον αστεροειδή είναι αισιόδοξοι ότι στις 35 γενιές που ακολουθούν μέχρι την... αποφράδα ημέρα θα έχει βρεθεί οριστική λύση για την αντιμετώπιση του 1950 DA.











0 Response to " Θα έρθει το τέλος του κόσμου στις 16 Μαρτίου 2880; "

Δημοσίευση σχολίου