newscity1.net

Δείτε ποιοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη... χιλιάδων ετών

Δεν είναι λίγες οι φορές που καταδίκες σε βραχυχρόνιες φυλακίσεις έχουν προκαλέσει θύελλα
αντιδράσεων. Ομως υπάρχουν και καταδίκες σε κάθειρξη με διάρκεια εκατοντάδων ή και χιλιάδων ετών που προκαλούν 'έκπληξη και απορία. Ας δούμε τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί διεθνώς.







Ταϊλάνδη: 141.078 χρόνια για απάτη
Η Τσαμόι Τιπιάσο, σύζυγος ενός ανώτατου αξωιματικού της πολεμικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης, καταδικάστηκε το 1989 σε κάθειρξη 141.078 για την οργάνωση ενός πυραμιδικού συστήματος καταθέσεων, μέσω του οποίου κατάφερε να εξαπατήσει 1;6.231 ανθρώπους αποκομίζοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. Μερικά από τα πρόσωπα που έπεσαν στα δίχτυα της ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας. Ισως αυτό να εξηγεί την ποινή.Πάντως σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα, κανένας πολίτης δεν θα μένει στην φυλακή μετά το πέρας 20ετίας, ανεξαρτήτως από την ποινή που θα έχει καταδικαστεί.

Ισπανία: 42.924 χρόνια για τρομοκρατική ενέργεια
Ο Οτμάρ ελ Γκνάουι κρίθηκε ένοχος για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα στον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα της Μαδρίτης, στην οποία σκοτώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά 191 άνθρωποι. Η επίθεση ήταν η πρώτη που πραγματοποιούσε η οργάνωση σε ευρωπαϊκό έδαφος και είχε χαρακτηριστεί ως η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Πάντως σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο τα ισόβια ισούνται με 40ετή κάθειρξη.

Οκλαχόμα: 30.000 χρόνια για βιασμό ανηλίκου
Ο κατηγορούμενος, Τσαρλς Σκοτ Ρόμπινσον, κρίθηκε ένοχος για τους βιασμούς τεσσάρων παιδιών το 1994. Το συμβούλιο τον ενόρκων πρότεινε ποινή κάθειρξης 5.000 ετών αλλά - όσο κι αν ακούγεται κραυγαλέο-  ο δικαστής Νταν Οουενς, δήλωσε ότι ήθελε να σιγουρευτεί πως ο καταδικασθείς δεν θα αφεθεί ελεύθερος ποτέ. Ετσι του επέβαλε ποινή 30.000 ετών. «Θέλω να σιγουρευτώ ότι θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου στη φυλακή» είπε ο δικαστής στον καταδικασθέντα, ο οποίος πάντως μπορεί να ζητήσει χάρη όταν φτάσει σε ηλικία... 108 ετών.

Οκλαχόμα: 11.250 χρόνια για βιασμό
Στην ίδια αμερικανική πολιτεία ο Ντάρον Αντερσον καταδικάστηκε το 1993 σε 11.250 χρόνια για την απαγωγή, τον βιασμό και τη ληστεία μιας ηλικιωμένης. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή 2.200 ετών, αλλά άσκησε έφεση ελπίζοντας σε... βελτιωμένα νούμερα. Τα επιπλέον 9.746 χρόνια αποτελούν ρεκόρ ποινής που έχει δοθεί σε εφετείο και έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες.

Αλαμπάμα: 10.000 χρόνια σε συζυγοκτόνο
Ο δολοφόνος του Χάλογουιν, ο Νταντλεϊ Γουέιν καταδικάστηκε σε 10.000 χρόνια κάθειρξη επειδή το 1977 σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, την πεθερά του και έναν φοιτητή ο οποίος για κακή τύχη του, βρέθηκε στο σπίτι των δύο γυναικών την λάθος στιγμή. Πρωτοδικα είχε κααταικασθεί σε θάνατο, αλλά η ποινή μετατράπηκε στην πενταψήφια κάθειρξη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Βρετανία: 26 φορές ισόβια για κλοπές
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στη Βρετανία και επιβλήθηκε το 2002, από το δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ στον Αντριου Αστον. Ο καταδικασθείς εισέβαλε σε 26 σπίτια ηλικιωμένων και αναπήρων με σκοπό τη ληστεία. Ο Αστον χτυπούσε τα θύματά του. Μάλιστα δύο από αυτά, πέθαναν πριν ολοκληρωθεί η δίκη με συνέπεια η ποινή να αφορά τελικά δύο ανθρωποκτονίες και 27 ληστείες.








0 Response to " Δείτε ποιοι έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη... χιλιάδων ετών "

Δημοσίευση σχολίου