newscity1.net

Το μυστικό δωμάτιο στην Ελληνική Βουλή που έμεινε κλειστό για 40 χρόνια

Το 2017 μια διαφορετική ιστορία βγαλμένη από το Ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε στα "ψιλά" όπως συνηθίζεται να λέγεται. Τον Μάρτιο του 2017 ένας υπάλληλος της βουλής ανακάλυψε ένα δωμάτιο που
κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του.

Το δωμάτιο ανακαλύφθηκε τυχαία χάρη στην παρατηρητικότητα του υπαλλήλου της Βουλής που πρόσεξε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη πόρτα σε ένα διάδρομο κάτω από τα θεωρεία του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Στοιβαγμένα μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν εκατοντάδες σκονισμένα έγγραφα με το πρώτο να χρονολογείται από το 1897 και το τελευταίο από το 1977, δηλαδή 40 χρόνια πριν ανακαλυφθεί το κρυμμένο δωμάτιο από τον υπάλληλο της Βουλής.

Ανάμεσα στα έγραφα βρέθηκε υλικό από τα χρόνια αμέσως μετά το τέλος της Επανάστασης του 1821 και την περίοδο της δικτατορίας του 1967. Μάλιστα υπήρχαν ακόμα και «πρακτικά» της συνεδρίασης του «υπουργικού συμβουλίου» των δικτατόρων το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 και έγραφα από το 1844-45, δηλαδή ένα χρόνο μετά γέννηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Συνολικά γίνεται λόγος για 1.180 φακέλους που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο για τα οποία εκτός από μια μικρή παρουσίαση που έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και μια δημοσιοποίηση συγκεκριμένων εγγράφων τον Ιούλιο του 2018 ξέρουμε ελάχιστα.





newscity1.net



0 Response to " Το μυστικό δωμάτιο στην Ελληνική Βουλή που έμεινε κλειστό για 40 χρόνια "

Δημοσίευση σχολίου