newscity1.net

Πόνοι στις αρθρώσεις: Σταματήστε να τρώτε αυτές τις 5 τροφές

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, περιορισμό των κινήσεων,
καθώς επίσης θερμότητα και ερεθισμό των αρθρώσεων.Οι δύο πιο κοινοί τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και
η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται από τη φθορά του χόνδρου των αρθρώσεων, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία το ανοσοποιητικό προσβάλλει τα κύτταρα των αρθρώσεων.

Στους πάσχοντες από αρθρίτιδα, το σώμα βρίσκεται σε φλεγμονώδη κατάσταση.
Αυτά που τρώτε μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή και να σας οδηγήσουν σε άλλες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η κατανάλωση μούρων μπορεί να σας βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Τα μούρα περιέχουν πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθούν επίσης την υγεία της καρδιάς, λόγω της βελτίωσης της ροής του αίματος στο σώμα και τα ζωτικά όργανα.

Δείτε 5 κατηγορίες τροφών που πρέπει να αποφεύγετε για να προλάβετε τους πόνους στις αρθρώσεις:

Γλουτένη
Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Όσοι έχουν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, μία πάθηση στην οποία η γλουτένη βλάπτει το έντερο και προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, μπορούν να ανακουφιστούν αν υιοθετήσουν διατροφή χωρίς γλουτέν

Κορεσμένα λιπαρά
Τα κορεσμένα λιπαρά ευνοούν τη φλεγμονή στο λιπώδη ιστό, δείχνουν σχετικές μελέτες. Τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά είναι η πίτσα, το τυρί, το κρέας, το φοινικέλαιο και τα διάφορα αρτοσκευάσματα.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, γεγονός που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα
Σε αντίθεση με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι επωφελή για τους πόνους της αρθρίτιδας, τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι ένα βασικό λιπαρό οξύ που το σώμα χρειάζεται για τη φυσιολογική του ανάπτυξη, αλλά σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί φλεγμονώδεις χημικές ουσίες στο σώμα. Αυτά τα λιπαρά οξέα βρίσκονται σε τροφές όπως το καλαμποκέλαιο, το ηλιέλαιο, η σόγια, τα φιστίκια, η μαγιονέζα και έτοιμες σάλτσες.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή.
Τα προϊόντα από λευκά άλευρα (ψωμιά, κράκερ κλπ.), το λευκό ρύζι, οι άσπρες πατάτες (πουρές και τηγανητές πατάτες), καθώς κ πολλά δημητριακά είναι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Οι τροφές αυτές προκαλούν παχυσαρκία και άλλες χρόνιες παθήσεις.

MSG ή γλουταμινικό μονονάτριο
Το γλουταμινικό μονονάτριο είναι ένα πρόσθετο τροφίμων το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική διατροφή και στις σάλτσες σόγιας. Αυτή η χημική ουσία αυξάνει τη χρόνια φλεγμονή και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ήπατος. Βρίσκεται επίσης σε έτοιμα φαγητά όπως σούπες, σάλτσες για σαλάτες και αλλαντικά.






0 Response to " Πόνοι στις αρθρώσεις: Σταματήστε να τρώτε αυτές τις 5 τροφές "

Δημοσίευση σχολίου