newscity1.net

NASA:Ετσι φαίνεται ο πλανήτης μας από 1 εκατομμύριο μίλια μακριά! (video)

Μία νέα φωτογραφία του πλανήτη μας σε πλήρη φωτισμό από τον Ηλιο δόθηκε στη δημοσιότητα
από τη NASA, πάνω από 40 χρόνια μετά τη διάσημη φωτογραφία που τράβηξαν
οι αστροναύτες του Απολλων 17 καθ' οδόν προς τη Σελήνη.

Σε αυτήν βλέπουμε την αμερικανική ήπειρο, τον Ατλαντικό και τον νοτιοανατολικό Ειρηνικό, ενώ το μάτι «τραβάνε» τα ρηχά γαλάζια νερά της Καραϊβικής.

Η σπάνια αυτή καταγραφή της εικόνας της Γης να είναι κατάφωτη (δηλαδή με τη φωτογραφική μηχανή να έχει ακριβώς πίσω της τον Ηλιο) τραβήχτηκε στις 6 Ιουλίου και κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, αλλά έχει να «αντιμετωπίσει» τν περίφημη Blue Marble ή τον «γαλάζιο βόλο», όπως περιέγραψαν οι αστροναύτες την δική τους εντύπωση από την Γη.

Η κάμερα με την οποία τραβήχτηκε η νέα φωτογραφία -μία πολυχρωματική κάμερα 4 μεγκαπίξελ σε τηλεσκόπιο- βρίσκεται ενσωματωμένη στον δορυφόρο Deep Space Climate Observatory της NASA, ο οποίος παρακολουθεί τν πλανήτη μας καταγράφοντας εικόνες σε δέκα διαφορετικά φάσματα φωτός, από το υπέρυθρο ως το υπεριώδες.

Ουσιαστικά, η νέα φωτογραφία είναι η σύνθεση τριών από αυτές, στο ερυθρό, το πράσινο και το μπλε. Η απόσταση που χωρίζει το δορυφόρο από τον... αποστολέα του είναι ιλιγγιώδης, αφού φτάνει το 1 εκατομμύριο μίλια ή 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα.



















0 Response to " NASA:Ετσι φαίνεται ο πλανήτης μας από 1 εκατομμύριο μίλια μακριά! (video) "

Δημοσίευση σχολίου