newscity1.net

Η θετική πλευρά του φόβου...

Ο φόβος είναι ένα ισχυρό αλλά απαραίτητο συναίσθημα. Χωρίς αυτό, η επιβίωση του
ανθρώπινου είδους θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολη
.
Ο φόβος μάς κρατά μακριά από τον κίνδυνο, εξυπηρετεί όμως και
άλλους πολύ πιο χρήσιμους σκοπούς.

Ξεπερνώντας το φόβο, υπάρχουν συναρπαστικά πράγματα που μπορούμε να ανακαλύψουμε και που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

1. Περισσότερη ενέργεια

Όταν νιώθουμε φόβο, τα πρωτόγονα ένστικτά μας υποδεικνύουν πως πρέπει να προστατευθούμε ή να τρέξουμε. Όταν επιλέγουμε να κρυφτούμε από τον κίνδυνο, κρυβόμαστε ταυτόχρονα και από τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε σε λήθαργο κ να βυθιζόμαστε στην απομόνωση. Εάν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε το φόβο, η χαμένη αυτή ενέργεια μετατρέπεται σε άγχος ή θυμό. Ξεπερνώντας όμως το φόβο, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

2. Προοπτική

Ο φόβος πηγάζει συνήθως από τις εμπειρίες του παρελθόντος. Κρατώντας σήμερα τη στάση και το συναίσθημα του τότε χάνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κόσμο και τον ίδιο τον εαυτό μας. Αντίθετα, ερμηνεύοντας και κατανοώντας το φόβο γινόμαστε πιο ώριμοι και δεκτικοί.

3. Εποικοδομητικός θυμός

Ο θυμός είναι αναμφίβολα ένα αρνητικό συναίσθημα, ιδιαίτερα όταν εκτοξεύεται αναίτια προς κάθε κατεύθυνση. Διοχετεύοντας το θυμό δημιουργικά μπορούμε να αλλάξουμε τόσο τη δική μας ζωή όσο και τη ζωή των ανθρώπων γύρω μας.

4. Βαθύτερη αντίληψη

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι ο προάγγελος της αλλαγής. Καθένα από αυτά είναι μια ευκαιρία για ένα μάθημα ζωής και προσωπικής εξέλιξης, μια ευκαιρία να βρούμε την ιδανική ισορροπία. Όταν αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε το αρνητικό συναίσθημα είναι αδύνατο να διορθώσουμε ό,τι μας ενοχλεί.





0 Response to " Η θετική πλευρά του φόβου... "

Δημοσίευση σχολίου