newscity1.net

Καθημερινές συνήθειες που επιδεινώνουν το άγχος

Το άγχος μέχρι κάποιο βαθμό μπορεί να είναι ακόμη και δημιουργικό.Όταν όμως ξεπερνάει τα όρια και
συνδυάζεται με αρνητικές σκέψεις, τότε αυτό έχει κακό αντίκτυπο στα συναισθήματα
και τη συμπεριφορά σας.Πιθανόν, να μην βοηθάτε, ωστόσο, οι ίδιοι τον εαυτό σας να απαλλαγεί κάποιες φορές από το άγχος υιοθετώντας συγκεκριμένες συνήθειες.




1. Είστε διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είστε στο Facebook και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα για πολλές συνεχόμενες ώρες; Η συνεχής χρήση των social media μπορεί να γίνει εθισμός, να σας απομακρύνει από τον παρόντα χρόνο και να καταναλώσει τον προσωπικό σας χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι να μην χρησιμοποιείτε παραγωγικά το χρόνο σας και να έχετε άγχος ότι δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε τις υποχρεώσεις σας.

2. Περνάτε πολύ χρόνο μόνοι

Η απομόνωση αποτελεί κοινό σύμπτωμα όσων υποφέρουν από άγχος. Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο στη δουλειά, είστε μόνοι στο σπίτι ή συνεχίζετε να δουλεύετε και εκεί και δεν περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, επιβαρύνετε την ψυχική σας υγεία. Προσπαθήστε να επανασυνδεθείτε με φίλους και να βγαίνετε έξω. Δεν χρειάζεται να γίνετε εξωστρεφής αν δεν είστε. Ακόμη και δραστηριότητες όπως ο εθελοντισμός, η συνάντηση με ένα φίλο ή ο καφές εκτός γραφείου με ένα συνεργάτη, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

3. Αναλύετε υπερβολικά και την παραμικρή λεπτομέρεια

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το να «κολλάει» κάποιος σε ζητήματα όπως ο καυγάς με ένα φίλο ή κάποιο πρόβλημα στη δουλειά, δεν είναι υγιές. Υπάρχουν μάλιστα επιστημονικές ενδείξεις ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κατάθλιψη. Αντί να σκέφτεστε διαρκώς το ίδιο θέμα, αναλογιστείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το επιλύσετε. Αν είναι κάτι που δεν περνάει από το χέρι σας, απλά μάθετε να συμβιώνετε με αυτό. Η ανεκτικότητα και το να μάθετε να ζείτε και μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, είναι ένα προσόν που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να σπαταλάτε χρόνο σε πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.


0 Response to " Καθημερινές συνήθειες που επιδεινώνουν το άγχος "

Δημοσίευση σχολίου