newscity1.net

10 tips περιποίησης για την ανδρική επιδερμίδα


Ναι, το ξέρουμε, δεν το πολυσκέφτεστε ιδιαίτερα, γιατί ως γνωστόν ακόμα και γερασμένος,
ένας άνδρας δείχνει γοητευτικός – αφήστε που μπορεί να σας βγει η φήμη του
μετροσέξουαλ. Κάπως έτσι, η περιποίηση της...

ανδρικής επιδερμίδας εξελίσσεται σε ταμπού για μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού, και ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματός μας, αυτό δηλαδή που καλύπτει και προστατεύει ολόκληρο τον οργανισμό μας, μένει με τη σειρά του απροστάτευτο από όλα αυτά στα οποία το εκθέτουμε καθημερινά.

Η προστασία και η περιποίηση του ανδρικού δέρματος, όμως, δεν πρέπει να είναι ταμπού. Πρέπει να είναι αυτονόητη «ρουτίνα». Την κάνουμε πιο εύκολη, συγκεντρώνοντας δέκα συμβουλές που καλύπτουν τα SOS της… «επιφάνειάς» μας.

*Χρησιμοποιήστε ενυδατικό gel ξυρίσματος
Αν «ξεπετάτε» το ξύρισμα στα γρήγορα, ακόμα και χωρίς αφρό καμιά φορά, γιατί τέλειωσε-αλλά-δε-βαριέσαι για να πάτε γρήγορα στη δουλειά, ξανασκεφτείτε το. Οι πόροι της επιδερμίδας του προσώπου σας πρέπει να μένουν ενυδατωμένοι, ώστε η λεπίδα να κυλά ομαλά πάνω στο δέρμα σας, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή του σαγονιού. Φροντίστε το προϊόν ξυρίσματος που χρησιμοποιείτε να αναγράφει ξεκάθαρα την ενυδατική του δράση.



*Διατροφή για υγιή επιδερμίδα
Το πρώτο σημείο-κλειδί σε αυτή τη συμβουλή είναι η αφυδάτωση. Σωστά καταλάβατε, είναι ο εχθρός. Επομένως, φροντίστε να μην καταναλώνετε πολλά διουρητικά, όπως αναψυκτικά. Επόμενο βήμα, η αντικατάσταση τηγανιτών τροφίμων με σαλάτες. Έτσι, το οξυγόνο θα κυκλοφορεί καλύτερα μέσω του αίματος και όλα τα όργανα του σώματος, του δέρματος περιλαμβανομένου, λειτουργούν καλύτερα. Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύουν την ενυδάτωση και την αποβολή των τοξινών, που διαφορετικά θα κατέληγαν στην επιδερμίδα σας.

*Αποβάλλετε τα νεκρά κύτταρα
Μπορεί να ακούγεται σαν διαφήμιση γυναικείου spa περιποίησης, αλλά η απολέπιση είναι μια διαδικασία που την επιβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός όλων μας, αφού συνεχώς συγκεντρώνονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας νεκρά κύτταρα. Δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε «ντροπή»: Απλώς φροντίστε να πλένετε και να τρίβετε καλά την περιοχή του μετώπου, του λαιμού και πίσω από τα αυτιά, ώστε να απομακρύνονται τα συγκεντρωμένα κύτταρα, που δεν αφήνουν τα νέα να αναπνεύσουν.

*After shave
Άλλη μια στιγμή που το δέρμα μας έχει μόλις δεχτεί την «επίθεση» μιας λεπίδας και περιμένει πώς και πώς να το ενυδατώσετε για να «συνέλθει». Κι άλλη μια φορά που η βιασύνη μάς κάνει να μην του δώσουμε καμία σημασία. Μην ξεχνάτε ποτέ να απλώνετε στο πρόσωπό σας ένα ενυδατικό προϊόν after shave, για να αποφύγετε ερεθισμούς και την ανεπιθύμητη αίσθηση «τσουξίματος».

*Χρησιμοποιήστε αντηλιακό
Ο ήλιος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η αντηλιακή προστασία έχει θέση μόνο στην τσάντα θαλάσσης σας. Συνηθίστε να βάζετε αντηλιακό κάθε φορά που πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, για να αποφύγετε τις βλαβερές ακτινοβολίες που μας έρχονται από ψηλά.

*Γυμνάστε… το δέρμα σας
Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της επιδερμίδας σας είναι το οξυγόνο. Και ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να φτάσει το οξυγόνο σε αυτή άφθονο είναι να ασκείστε τακτικά. Με άλλα λόγια, επιδερμίδα υγιής, εν σώματι υγιή.

*Πέστε για ύπνο
Είναι δωρεάν, είναι εύκολος, είναι απολαυστικός. Και επιπλέον, ωφελεί την επιδερμίδα σας, δίνοντάς της την ευκαιρία να «ανασυνταχθεί» και να ξεκουραστεί ενόψει των επόμενων «αποστολών» σας. Μην μένετε άυπνοι για περισσότερο από όσο αντέχει ο οργανισμός σας, καθώς αυτό θα έχει το αντίκρισμά του… στην εμπροσθοφυλακή σας.

*Πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας
Πρωί και βράδυ, μαζί με την «αγγαρεία» του βουρτσίσματος των δοντιών, βάλτε στην καθημερινότητά σας την συνήθεια να πλένετε το πρόσωπό σας με ένα απλό σαπούνι προσώπου ή κάποιο άλλο face cleanser, ώστε να το διατηρείτε καθαρό και τονωμένο.

*Πιείτε (νερό) στην υγειά του
Ότι η αφυδάτωση είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της επιδερμίδας το είπαμε. Ότι καλό είναι να περιορίσετε τα διουρητικά, επίσης το είπαμε. Να πούμε τώρα και το αυτονόητο; Πιείτε αρκετό νερό. Τόσο, όσο χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρείται ενυδατωμένος, και το δέρμα υγιές και σφριγηλό. Και αυτό το καλοκαίρι, πάρτε μαζί σας όπου πάτε ένα μπουκαλάκι νερό.

*Επιλέξτε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας
Υποθέτουμε δεν σας είναι άγνωστη η τακτική να χρησιμοποιείτε πού και πού το καθαριστικό της κοπέλας σας, όταν νιώσετε πως το πρόσωπό σας χρειάζεται μια «ανάσα». Η αλήθεια είναι όμως πως για διαφορετικά πρόσωπα, υπάρχουν διαφορετικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται ειδικά στις ανάγκες τους. Η επιδερμίδα ενός άνδρα έχει μεγαλύτερους πόρους και συγκρατεί περισσότερη σκόνη και παράγοντες μόλυνσης από αυτούς της γυναικείας επιδερμίδας. Προμηθευτείτε ένα καθαριστικό προσώπου και ένα ενυδατικό body wash, ειδικά για εσάς, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του δέρματός σας.


0 Response to " 10 tips περιποίησης για την ανδρική επιδερμίδα "

Δημοσίευση σχολίου