newscity1.net

Μυστικοί κωδικοί που κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει…(video)

Από μεγάλα καταστήματα, μέχρι αεροπορικές εταιρείες και μπαρ, όλοι οι υπάλληλοι
χρησιμοποιούν μυστικούς κωδικούς για να μη γίνονται αντιληπτοί
από τους καταναλωτές. Δείτε μερικούς κωδικούς και τι σημαίνουν.

Έχετε πάει ποτέ σε ένα κατάστημα, μια υπηρεσία και έχετε ακούσει περίεργους κωδικούς που λένε οι υπάλληλοι από ασύρματο κ δεν έχετε ιδέα τι σημαίνουν; Πλέον δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε τι σημαίνουν γιατί παρόλο που αυτοί οι μυστικοί κωδικοί πρέπει να παραμείνουν μυστικοί, ο Arran μέσα από το πρόσφατο βίντεό του, τους αποκαλύπτει.

Ο σκοπός των μυστικών κωδικών είναι να ενημερώνονται οι υπάλληλοι μεταξύ τους δίχως να καταλαβαίνουν οι καταναλωτές τι συμβαίνει. Αυτοί οι κωδικοί συνήθως σχετίζονται με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά όχι μόνο…

Αν ακούστε ποτέ στο μετρό του Λονδίνου, κάποιος υπάλληλος να λέει από το walkie talkie, τον κωδικό Inspector Sands, τότε να ξέρετε ότι υπάρχει απειλή για βόμβα. Αν μέσα σε 3 λεπτά δεν έχει διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για βόμβα ή όχι, τότε ο σταθμός εκκενώνεται άμεσα.

Ο κωδικός Adam είναι επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς κωδικούς που ακούγονται στην Αμερική από μεγάλα πολυκαταστήματα. Το 1981 ένα 6χρονο αγόρι απήχθη από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων στη Φλόριντα. Μετά από έρευνα ωρών, το μικρό αγόρι βρέθηκε αποκεφαλισμένο. Από τότε, είναι υποχρεωμένα όλα τα πολυκαταστήματα της Αμερικής να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αυτόν τον κωδικό όταν ένα παιδί χάνεται. Αν μέσα σε δέκα λεπτά δεν βρεθεί το παιδί, τότε οι πόρτες κλειδώνουν και καλείται η Αστυνομία.

Οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τους περισσότερους μυστικούς κωδικούς είναι οι αεροπορικές. Αν ακούσετε την αεροσυνοδό, να λέει στον ασύρματο τον κωδικό 7500, σημαίνει ότι συμβαίνει αεροπειρατεία.

Υπάρχουν όμως πολλοί μυστικοί κωδικοί που χρησιμοποιούνται σε όποιο μαγαζί μπορείτε να φανταστείτε.

Δείτε στο βίντεο τι σημαίνει αν ακούσετε τον κωδικό 690 σε μπαρ




0 Response to " Μυστικοί κωδικοί που κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει…(video) "

Δημοσίευση σχολίου