newscity1.net

Για υγιή καρδιά πρέπει να τρώτε λαχανικά

Θυμάστε τότε που η μαμά σας σάς έλεγε να «τρώτε τα λαχανικά σας» και εσείς γκρινιάζατε και
προσπαθούσατε να βρείτε τρόπους για να
«γλιτώσετε» έστω και μερικές μπουκιές;
Το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο, το κέιλ και το μαρούλι περιέχουν μια ευεργετική χημική ουσία (νιτρικό άλας), η οποία «φτάνει» σε όλα τα μέρη του σώματος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Τρεις ανεξάρτητες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά μπορούν να αραιώσουν το αίμα, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική μεταφορά του οξυγόνου στον οργανισμό και περιορίζοντας τον κίνδυνο δημιουργίας επικίνδυνων θρόμβων, που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το νιτρικό άλας, που περιέχεται και στα παντζάρια, πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που διευρύνει και «ανοίγει» τα αιμοφόρα αγγεία, μετατρέποντας τα κακά, λευκά λιποκύτταρα σε καλά, καφέ κύτταρα που «καίνε» το λίπος και μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά, καταπολεμώντας την παχυσαρκία και το διαβήτη τύπου 2.

Τα ευρήματα των τριών αυτών ερευνών υποδηλώνουν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταβάλλουν την πυκνότητα του αίματός τους με μικρές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή τους, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό για τους ασθενείς με καρδιαγγειακές ασθένειες.

Οι έρευνες διεξήχθησαν από τα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και του Σαουθάμπτον.







0 Response to " Για υγιή καρδιά πρέπει να τρώτε λαχανικά "

Δημοσίευση σχολίου