newscity1.net

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες τροφές για την καρδιά

Καθώς η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων αυξάνεται, οι προληπτικές δράσεις για την
καλύτερη υγεία της καρδιάς γίνονται ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα.Τα προβλήματα στην καρδιά, όπως η καρδιακή νόσος, είναι η κύρια αιτία θανάτου στις περισσότερες χώρες. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συχνά προκαλούνται από το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα, η οποία συμβάλλει στην συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η τακτική σωματική άσκηση και η διατροφή που εστιάζει στην μείωση των προβλημάτων στην καρδιά, μπορεί να σας βοηθήσει να μην έχετε ποτέ στην ζωή σας καρδιακά νοσήματα.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων θρεπτικών ουσιών του οργανισμού ESHA, οι αναλυτές της HealthGrove βρήκαν τις 25 κορυφαίες τροφές γι πιο υγιή καρδιά και τις κατέταξαν με βάση έναν γενικό δείκτη.

Ο δείκτης αυτός εξετάζει την αναλογία των “καλών” θρεπτικών ουσιών (εκείνες που καταπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη) με τις “κακές” θρεπτικές ουσίες (εκείνες που επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς).

Για τον υπολογισμό της βαθμολογίας της κάθε τροφής, η HealthGrove διαίρεσε το ποσοστό της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης σε σελήνιο, βιταμίνη Β3, μαγνήσιο και ασβέστιο (“καλά” θρεπτικά συστατικά) με το ποσοστό της αντίστοιχης πρόσληψης σε λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη (“κακά” θρεπτικά συστατικά).

Δείτε την τελική λίστα, όπου εκείνες οι τροφές που έπιασαν βαθμολογία πιο κοντά στο 100, θεωρούνται και οι καλύτερες για την καρδιά:












0 Response to " Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες τροφές για την καρδιά "

Δημοσίευση σχολίου