newscity1.net

Πώς να προστατευθείτε από τα USB sticks

Το USB (Universal Serial Bus) stick έχει γίνει μια συσκευή αποθήκευσης για τους καταναλωτές και
τις επιχειρήσεις οι οποίες αποθηκεύουν τα πάντα μόνο με ένα κλικ και πλέον βρίσκονται παντού. Οι επιχειρήσεις συχνά υπολογίζουν τα USB ως ένα εργαλείο γρήγορης και εύκολης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της εταιρείας.

Αλλά αυτή η εύκολη πρόσβαση και η ευρεία χρήση είναι σημαντική πηγή ransomware και malware σε συστήματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ερευνητές προειδοποιούσαν τα άτομα και τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων να μην χρησιμοποιούν sticks USB για τη μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων, ακόμη και αν τα άτομα ή οι ιδιοκτήτες έχουν προσέξει τις προειδοποιήσεις τους.

Λόγω του μικρού μεγέθους ενός USΒ, είναι πολύ εύκολο να πέσει ή να το χάσετε το οποίο χρησιμεύει ως μια ευκαιρία για απατεώνες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για την κλοπή ταυτότητας και άλλα συστήματα.

Οι χάκερ επίσης σκόπιμα ρίχνουν κάτω σε δημόσιους χώρους τα USΒ, έτσι ώστε αν κάποιος το πάρει και το χρησιμοποιήσει στον υπολογιστή του να του επιτεθούν. Το malware επίσης μεταφέρεται όταν το USΒ συνδεθεί σε ένα σύστημα.

Τον περασμένο μήνα, αποστάτες της Βόρειας Κορέας έστειλαν με επιτυχία αρκετές χιλιάδες USΒ sticks που περιέχουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως Νοτιοκορεάτικα σαπούνια, ταινίες του Χόλιγουντ, και παγκόσμιες ειδήσεις. Ενώ αυτή η μεταφορά δεν ήταν αρκετά επικίνδυνη, υπάρχουν πολλά άλλα που θα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα διαπιστευτήρια των ατόμων και των επιχειρήσεων.

Γενικά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων σε ένα κρυπτογραφημένο USΒ μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, τόσο οικονομικά όσο κ συναισθηματικά. Τα USB δεν πρέπει να αποθηκεύουν σημαντικά δεδομένα και να μεταφέρονται σε μη ασφαλή περιβάλλοντα. Για άλλα μη ευαίσθητα δεδομένα, ένα USB είναι η ιδανική λύση.





0 Response to " Πώς να προστατευθείτε από τα USB sticks "

Δημοσίευση σχολίου