newscity1.net

Χρησιμοποιείτε αυτό το PIN στις κάρτες σας; Αλλάξτε το αμέσως

Τα ΡΙΝ (Personal Identification Numbers) έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας: ΡΙΝ για να ανοίξει
το κινητό, ΡΙΝ για να ξεκλειδώσει η οθόνη, ΡΙΝ για τη χρεωστική κάρτα,
ΡΙΝ για την πιστωτική, ΡΙΝ για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, ΡΙΝ ακόμα και για πόρτες ασφαλείας.

Συχνά στην καθημερινότητά μας αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε καθημερινά τρία, τέσσερα ή πέντε διαφορετικά ΡΙΝ για διάφορες δουλειές μας, και, όπως είναι φυσικό, επιδιώκουμε να μην τα ξεχνάμε, ειδάλλως, πχ μπορούμε να «κλειδώσουμε» το κινητό μας.

Έτσι, πολλοί από εμάς επιλέγουν ΡΙΝ που να είναι όσο πιο απλά γίνεται, για να μην υπάρχει κίνδυνος να τα ξεχάσουμε ή να τα μπλέξουμε. Ωστόσο, η τάση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των λογαριασμών μας.

Όπως σημείωσε σε πρόσφατη μελέτη της η εταιρεία Data Genetics, τα πιο δημοφιλή ΡΙΝ είναι τα: 1234 και 1111. Αυτό καθιστά τους χρήστες τους ευάλωτους σε επιθέσεις απατεώνων, οι οποίοι κλέβουν διαδικτυακά τα στοιχεία τραπεζικών λογαρισμών και δοκιμάζουν ΡΙΝ για να τους ξεκλειδώσουν.

Η εταιρεία έχει μελετήσει επί μακρόν τα πιο δημοφιλή και τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα ΡΙΝ και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα δύο αυτά μαζί με το 0000 είναι τα πιο δημοφιλή και, άρα, τα πιο ευάλωτα. Συνιστά, δε, αν τα χρησιμοποιούμε, να τα αλλάξουμε αμέσως για την ασφάλειά μας.






0 Response to " Χρησιμοποιείτε αυτό το PIN στις κάρτες σας; Αλλάξτε το αμέσως "

Δημοσίευση σχολίου