newscity1.net

Η μέρα που θα συζητάμε με τις συσκευές μας, δεν αργεί

Ας φανταστούμε μαζί τη συνθήκη που ξεκλειδώνεις την πόρτα του σπιτιού σου και
στην είσοδο σε περιμένουν ένα τσούρμο 'ενεργές' συσκευές. Σκέψου ότι
το ψυγείο θέλει να τα πείτε λίγο για τα ψώνια της ημέρας (!), η σκούπα σου γνέφει να πας λίγο πιο εκεί γιατί θέλει να μαζέψει τα σκουπίδια που έφερες από το δρόμο ενώ το ρολόι σε ενημερώνει ότι έχεις διανύσει 2,5 χιλιόμετρα και κάψει 110 θερμίδες.

Η μετάβαση στο 'έξυπνο' σπίτι.

Αν είχαμε μόνο πέντε λέξεις για να περιγράψουν την ομολογουμένως τεράστια έκθεση IFA στο Βερολίνο τότε αυτές θα απάρτιζαν την παραπάνω πρόταση. Αν τώρα είχαμε την άνεση να 'κλέψουμε' και λίγο τότε θα την προσαρμόζαμε κάπως έτσι: 'Η μετάβαση στο σπίτι της τεχνολογίας Bixby'.

Αφού ένα από τα highlights στο κτίριο της Samsung ήταν η στιχομυθία 'τι καιρό θα κάνει αύριο;', 'αίθριο, μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου' με ένα ψυγείο. Ένα ψυγείο με 'φορεμένη' πάνω του την τεχνολογία Bixby.

Κάπου εδώ βέβαια και εύλογα, ίσως κάποιος απορήσει 'τι εννοείς στο κτίριο της Samsung; Είχε δικό της χώρο στην έκθεση;' Ναι μάλιστα είχε. Κ ήταν και η μοναδική ανάμεσα στους 1823 εκθέτες που είχε δικό της κτίριο. Ο επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics Hellas, Γιώργος Τσαούσης, μας μίλησε λίγο για την εξέλιξη της εταιρείας του στην πορεία των IFA: "Η βασική διαφορά σε σύγκριση με παλαιότερες συμμετοχές είναι ότι το γεγονός ότι ενοποιήσαμε τους δύο διαφορετικούς χώρους στους οποίους εκθέταμε τα προϊόντα μας. Η Samsung είναι μια εταιρεία που διαθέτει πλούσια γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει από τηλεοράσεις, ψυγεία και πλυντήρια έως smartphones και wearables. Τα προϊόντα μας υποστηρίζουν σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ΙοΤ και τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπουν στον καταναλωτή να αλληλεπιδρά μαζί τους. Συνεπώς, χρειαζόμασταν έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη της διεθνούς έκθεσης".

Και μιας και μπορώ να μιλήσω από τη θέση του επισκέπτη, πρέπει να παραδεχτώ ότι την παραπάνω εμπειρία μας την προσέφεραν στο 100%. Ξέχωρα από τις συνομιλίες με το ψυγείο, η 'στενή' επαφή με το VR ή η δοκιμή γκουρμέ φαγητών δια χειρός αναγνωρισμένων σεφ στην κουζίνα της Samsung μπορούν να μπουν άνετα στα highlights της έκθεσης. Το ίδιο και το μότο του #yournewnormal. Αφού σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο πίσω μέρος του μυαλού όλων των επισκεπτών ήταν η νέα καθημερινότητα που έρχεται κατά πάνω τους.

Η τεχνολογία Bixby και το έξυπνο σπίτι δια χειρός Samsung

Ο κύριος Τσαούσης μας μίλησε λίγο και για τους στόχους της Samsung τόσο εντός όσο και εκτός IFA. "Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και τεχνολογίες που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας. Ο νέος τρόπος ζωής, που παρουσίασε η Samsung στην IFA, δεν έρχεται από το πολύ μακρινό μέλλον. Το έξυπνο σπίτι στο εγγύς μέλλον θα διαθέτει οικιακές συσκευές με ενσωματωμένη τεχνολογία ΙοΤ και βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, όπως η τεχνολογία Bixby που ενσωματώσαμε στο ψυγείο Family Hub. Πολύ σύντομα, θα μπορούμε να 'μιλάμε' στο ψυγείο μας, καθώς αυτό θα διαθέτει φωνητικές δυνατότητες. Θα μας ενημερώνει επίσης για τον καιρό, θα ψάχνει για μας στο internet συνταγές μαγειρικής ή ακόμα θα παίζει την αγαπημένη μας μουσική".

"Η IFA, μια διεθνής έκθεση με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα και αναμφίβολα σημαντική τεχνολογική κληρονομιά, συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού κοινού και αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για τους κατασκευαστές στο να επιδείξουν τις τελευταίες και πιο σύγχρονες τεχνολογίες τους. Για τη Samsung, η Ευρώπη αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά στην οποία επενδύει διαρκώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι 7 στα 10 νοικοκυριά έχουν Samsung κινητό τηλέφωνο και 1 στις 3 οικογένειες επιλέγει Samsung τηλεόραση. Συνεπώς, ανυπομονούμε κάθε φορά να παρουσιάσουμε προϊόντα και τεχνολογίες, που θα δώσουν νέες δυνατότητες στους Ευρωπαίους καταναλωτές".


Μία περιήγηση στην έκθεση με έφερε πιο κοντά στη λογική του The Frame και των τηλεοράσεων QLED με επίπεδη οθόνη. Έμαθα για την επιθυμία της Samsung να επεκτείνει την κυκλοφορία της σειράς QLED στην Ευρώπη αλλά και για τη σύναψη συνεργασίας με την Panasonic και την 20th Century Fox πάνω στην τεχνολογία HDR10+. Α και κάτι ακόμα: Η Samsung Electronics Hellas προσφέρει 10ετή εγγύηση 'Burn-In Free' για όλες τις τηλεοράσεις QLED 2017.

Μιλώντας για οθόνες ούτε που καταλάβαμε πώς βρεθήκαμε μπροστά στο QLED gaming monitor (το μεγαλύτερο παγκοσμίως) CGHG90 διαστάσεων 49'' με εξαιρετικά ευρεία οπτική γωνία 178 μοιρών. Εντάξει, ναι, παίξαμε και λίγο να δούμε τις δυνατότητές του.

Αμερικανικό vs Ευρωπαϊκού κοινού

Με την περιήγηση στις συσκευές να φτάνει στο τέλος της, είδα την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα POWERSTICK PRO να κάνει yoga κάτω από τα κρεβάτια. Εντυπωσιακό θέμα και αφάνταστα ξεκούραστο. Αυτά που έμαθα γι αυτήν είναι ότι διαθέτει υποδειγματική στην αγορά δύναμη απορρόφησης των 150 watts και μπαταρία με 40 λεπτά διάρκεια (δύο φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες) και πενταετή διάρκεια ζωής. Ακόμη, διαθέτει χερούλι 'Flex Handle' που διπλώνει σε γωνία έως 50 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να καθαρίσουν δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από έπιπλα, με λιγότερη προσπάθεια. Κοινώς, το όνειρο του κάθε εργένη-εργένισσας.


Αλήθεια, υπάρχουν διαφορές αντιμετώπισης ανάμεσα σε αγοραστικό αμερικάνικο και ευρωπαϊκό κοινό; "Εξαρτάται σίγουρα σε ποια προϊόντα αναφερόμαστε" απαντά ο κύριος Τσαούσης. Όσον αφορά στις τηλεοράσεις και στις οικιακές συσκευές, το ελληνικό αγοραστικό κοινό δεν διαφέρει σημαντικά από το υπόλοιπο ευρωπαϊκό κοινό. Οι διαφορές με το αμερικάνικο κοινό, εντοπίζονται κυρίως στις διαστάσεις των συσκευών, καθώς η αρχιτεκτονική των σπιτιών στην Αμερική διαφέρει από εκείνη της Ευρώπης. Η ανάγκη για υψηλής ποιότητας προϊόντα με τεχνολογίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό των καταναλωτών διεθνώς".

Και ναι, για το τέλος άφησα το Samsung Galaxy S8 του οποίου ο φακός είναι απλά υπέρτατος και τα wearables. Συγκεκριμένα το υπέροχο smartwatch Gear Sport το οποίο έρχεται να μετρήσει τη φυσική μας κατάσταση αλλά και να στηρίξει την όποια προσπάθειά μας για βελτίωσή της.0 Response to " Η μέρα που θα συζητάμε με τις συσκευές μας, δεν αργεί "

Δημοσίευση σχολίου