newscity1.net

Τι παθαίνει το σώμα μας όταν σταματήσουμε τη ζάχαρη

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε να καταναλώνουμε τελείως ζάχαρη.
Και όταν λέμε τελείως εννοούμε τελείως. Δηλαδή ούτε αναψυκτικά, ούτε μπισκότα, ούτε γλυκά.








Όπως αναφέρει η διαιτολόγος Duker Freyman στο Business Insider, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες άμεσες -αν και όχι και τόσο ορατές- αλλαγές στο σώμα μας.






Τι παθαίνει το σώμα μας όταν σταματήσουμε τη ζάχαρη
 
Πρώτον, σε λίγες μόλις ώρες, το επίπεδο ορμονών μεταβάλλεται και ειδικότερα τα επίπεδα ινσουλίνης θα αρχίσουν να μειώνονται. Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει το ποσό αποθήκευσης της ζάχαρης στο σώμα μας. Όπως σημειώνει η Freyman, είναι πολύ δύσκολο να χάσει κάποιος βάρος έχοντας υψηλά επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα του. Όταν όμως μειώνονται τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης το χάσιμο βάρους είναι πολύ πιο εύκολο.

Δεύτερον, μέσα σε ορισμένες ημέρες ή εβδομάδες θα δείτε ότι τα επίπεδα λιπιδίων στο σώμα σας θα αρχίσουν επίσης να πέφτουν και ειδικότερα τα τριγλυκερίδια. 

Σύμφωνα με τη Freyman, η ύπαρξη υψηλών τριγλυκεριδίων μπορεί να οδηγήσουν -μεταξύ άλλων- σε αρτηριακή σκλήρυνση.


Τρίτον, η πιο έντονη αλλαγή που θα παρατηρήσετε στο σώμα σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα είναι η αλλαγή του ουρανίσκου

Και έτσι πράγματα που σας φαίνονταν ότι δεν ήταν πολύ γλυκά θα αρχίσουν να σας φαίνονται πολύ πολύ γλυκά. «Ο ουρανίσκος σας προσαρμόζεται σε πολύ λιγότερη ζάχαρη για να είναι ικανοποιημένος. Εν ολίγοις, τα γλυκά πράγματα δεν θα σας φαίνονται τόσο νόστιμα όσο πριν» σημειώνει η Freyman.






0 Response to " Τι παθαίνει το σώμα μας όταν σταματήσουμε τη ζάχαρη "

Δημοσίευση σχολίου