newscity1.net

Οι απλές συμβουλές για προστασία από την ακτινοβολία των κινητών

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά αποτελεί εδώ και χρόνια στοιχείο μελέτης
για τον τομέα της υγείας. Κι ενώ κάθε φορά οι φόβοι καθησυχάζονται από τους ειδικούς πάντα το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο.Έτσι ενδιαφέρον αλλά και λίγη ανησυχία προκάλεσε η σύσταση που εξέδωσε πριν μερικές μέρες το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH) σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας.

Η ανακοίνωση του CDPH αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει φτάσει σε μια ομόφωνη άποψη για τους κινδύνους από τη χρήση κινητών, έρευνες δείχνουν πως η μακροπρόθεσμη και εντατική χρήση ενδεχομένως να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία».

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του CDPH δρ. Karen Smith: «γνωρίζουμε ότι απλά βήματα, όπως το να μην έχεις το κινητό στην τσέπη ή στο δίπλα στο κρεβάτι όταν κοιμάσαι μπορούν να μειώσουν την έκθεση (στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) για ενήλικες και παιδιά». Η δρ. Smith συμπλήρωσε πως επειδή ο εγκέφαλος των παιδιών συνεχίζει να αναπτύσσεται και στην εφηβική ηλικία, οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να περιορίσουν το χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο κινητό και να τα ενθαρρύνουν να τα κλείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι οδηγίες του CDPH (σε pdf εδώ) περιλαμβάνουν τα εξής πρακτικά βήματα προστασίας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που χρησιμοποιούν τα κινητά (για καλό και για κακό):

Φροντίζουμε ώστε το κινητό να μην είναι κοντά στο σώμα μας.

Μειώνουμε τη χρήση του κινητού όταν έχουμε αδύνατο σήμα.

Μειώνουμε τη χρήση του κινητού για streaming ήχου ή video καθώς και για να "ανεβάζουμε" μεγάλα αρχεία.

Κρατάμε το κινητό μακριά από το κρεβάτι τη νύχτα.

Αφαιρούμε το handsfree όταν δεν κάνουμε κάποια κλήση.

Αποφεύγουμε προϊόντα που ισχυρίζονται ότι "μπλοκάρουν" την ηλεκτρμαγνητική ακτινοβολία. Συνήθως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αυξάνοντας την έκθεσή μας.



0 Response to " Οι απλές συμβουλές για προστασία από την ακτινοβολία των κινητών "

Δημοσίευση σχολίου