newscity1.net

Φραγμένες αρτηρίες: 4 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν
με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.







Στυτική δυσλειτουργία

Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.

Φαλάκρα

Σε μια ΝΕΑ εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που έγινε σε περισσότερα από 7.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και 4.000 γυναικών), η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.

Πτυχή του αυτιού

Μια πτυχή στο λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που υπάρχει διαγώνια από το κανάλι μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού) έχει αναφερθεί σε ιατρικές εκθέσεις ως ένδειξη σιωπηλής στεφανιαία νόσου. Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς.

Αν και μερικοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι μια πτυχή είναι μόνο μια γενική ένδειξη της γήρανσης του πληθυσμού, οι ερευνητές πρόσφατα χρησιμοποίησαν την πιο εξελιγμένη μέθοδο αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαία νόσου και διαπίστωσαν ότι σε μία προβλεπόμενη καρδιοπάθεια το αυτί τσαλακώνεται. Φυσικά συνυπολόγιζαν και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα κ.λπ.

Πόνος στην κνήμη

Ο πόνος στην κνήμη μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι αρτηρίες των σκελών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των καπνιστών, πριν ακόμα διαγνωστεί η στεφανιαία νόσος. Ένα τέτοιο σύμπτωμα απαιτεί αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση όμως, ώστε ο γιατρός σας να εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας, να εκτελέσει απλές μετρήσεις της πίεσης του αίματος (στα πόδια) και τη ροή του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας.

Είναι ζωτικής σημασίας οι καρδιακές παθήσεις να διαγιγνώσκονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι υπάρχουν πολλές διατροφικές και ιατρικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή του προβλήματος.









0 Response to " Φραγμένες αρτηρίες: 4 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε! "

Δημοσίευση σχολίου