newscity1.net

Αυτά είναι τα 10 ιστορικά μυστήρια που παραμένουν ακόμα και σήμερα άλυτα!

Τα μυστήρια στοιχειώνουν την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους από τη δημιουργία του.
Μερικά παίρνουν απαντήσεις από την επιστήμη, άλλα όμως παραμένουν ακόμα και στις μέρες μας χωρίς απάντηση. Δείτε τα 10 ιστορικά μυστήρια που ακόμα στοιχειώνουν πολλούς ερευνητές.





10. Ο κλεμμένος θησαυρός του Χίτλερ.

Υποτίθεται ότι είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός της ιστορίας με μπάρες χρυσού κοσμήματα και ξένα νομίσματα που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τα θησαυροφυλάκια της Γερμανίας.

9. Η εξαφάνιση του πλοίου USS Cyclops

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου το USS Cyclops εστάλη στη Βραζιλία για τον ανεφοδιασμό των βρετανικών πλοίων. Γυρνώντας από το Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε μια μικρή στάση στα νησιά Μπαρμπέιντος και αναχώρησε για τη Βαλτιμόρη στις 4 Μαρτίου του 1918, χωρίς ποτέ να φτάσει στον προορισμό το. Πολύ συνδέουν την εξαφάνιση του με το μυστήριο που καλύπτει το Τρίγωνο των Βερμούδων.

8. Η σωρός του Χριστόφορου Κολόμβου.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι ίσως ο πιο διάσημος εξερευνητής όλων των εποχών και γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τη ζωή του, εκτός από ένα πράγμα: Μετά το θάνατο του το 1509 η σωρός του συνέχισε να ταξιδεύει χωρίς να μάθουμε ποτέ που κατέληξε.

7. Τα μυστικά του δίσκου του της Φαιστού.

Ο Μινωικός πολιτισμός θεωρείται από πλήθος ιστορικών ως ο πρώτος οργανωμένος δυτικός πολιτισμός. Ο δίσκος της Φαιστού ωστόσο παραμένει ένα άλυτο παγκόσμιο αίνιγμα. Υποθέσεις για το τι σημαίνουν οι αναγραφές του περιλαμβάνουν ύμνους, προσευχές, γεωμετρικές θεωρίες ημερολογίου και διηγηματικές ιστορίες. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί με βεβαιότητα να εξακριβώσει το μυστήριο του.

Το “Wow!” Σήμα.

Διήρκεσε 37 δευτερόλεπτα και ήρθε από το διάστημα, αλλά τι ακριβώς ήταν; Στις 15 Αυγούστου του 1977 ο αστρονόμος Jerry Ehman, είδε τις εκτυπώσεις του ραδιοτηλεσκοπίου και έγραψε “Wow!” ως το ισχυρότερο σήμα από το διάστημα που ηχογραφήθηκε ποτέ. 36 χρόνια αργότερα κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση για την προέλευση του σήματος.

Ο τάφος του Τζένγκις Χαν.

Από το θάνατο του το 1227 ο τάφος του Τζένγκις Χαν παραμένει μυστικός. Όλοι οι στρατιώτες και δούλοι που ήταν παρόν στην κηδεία του θανατώθηκαν και άλογα ποδοπάτησαν τον τάφο του για να σβήσουν κάθε ίχνος του, ενώ λέγεται ότι άλλαξαν τη ροή ενός ποταμού για να τον καλύψουν.

4. Το άστρο της Βηθλεέμ.

Το φαινόμενο του άστρου της Βηθλεέμ έχει γίνει αντικείμενο εκτενών μελετών και έρευνας από το σύνολο των επιστημών, με ορισμένες θεωρίες να κάνουν λόγο για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, καθώς ήταν ορατό τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα.

Οι Θεοί του Ολύμπου μπορεί να ήταν εξωγήινοι.

Είναι πιθανό ευφυείς μορφές ζωής να έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας στο παρελθόν. Αν αυτό ισχύει δεν θα θεωρούνταν Θεοί από τις τότε κοινωνίες; Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες οι Θεοί του Ολύμπου ήταν εξωγήινα όντα που επισκέφθηκαν τη γη και εντυπωσίασαν τους ανθρώπους με την ανεπτυγμένη τεχνολογία τους. Δεν ήταν μυθικά όντα αλλά όντα του διαστήματος.

2. Η αλήθεια πίσω από τον Δρόμο Μπίμινι.

Το 1968 κάτω από στον βυθό της θάλασσας, κοντά στις ακτές των νησιών Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανακαλύφθηκαν δεκάδες τεράστιες επίπεδες πέτρες από ασβεστόλιθο. Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το αξιοπερίεργο δεν υπονοείται από ένα σωρό πέτρες στον πάτο του ωκεανού. Οι επιστήμονες, όμως, προβληματίστηκαν γιατί οι πέτρες αυτές σχημάτιζαν μια απόλυτα ευθεία λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου, που μοιάζει απίθανο να δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.

Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τα χαλάσματα του κόσμου ενός αρχαίου πολιτισμού, άλλοι είχαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινομένο. Κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε, όμως, να αγνοήσει στο υποσυνείδητό του, μια προφητεία που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα.Ένας διάσημος προφήτης και θεραπευτής της εποχής, ο Edgar Cayce, είχε κάνει την εξής πρόβλεψη το 1938: “Μέρος των ερειπίων της Χαμένης Ατλαντίδας θα ανακαλυφθεί στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα νησιά Μπίμινι.. Αυτό θα γίνει το 1968 ή 1969.” Η πρόβλεψη του Cayce ήταν παραδόξως ανατριχιαστικά ακριβής.

1. Η ταυτότητα της Κυρίας Μπαμπούσκα.

Στα φιλμ που κατέγραψαν τη δολοφονία του John F. Kennedy μια άγνωστη κυρία βρισκόταν στο πλήθος φορώντας ένα καφέ παλτό και μαντήλι στο κεφάλι, γεγονός που της έδωσε το παρατσούκλι Κυρία Μπαμπούσκα. Η γυναίκα φαίνεται να κρατάει κάμερα στο ύψος των ματιών της, ενώ μετά τη δολοφονία παρέμεινε ψύχραιμη να καταγράφει τα γεγονότα και εξαφανίστηκε στο πλήθος. Αυτό που κάνει την ιστορία πιο μυστηριώδη είναι το γεγονός ότι το FBI, μέσω του τύπου της εποχής ζήτησε από τη γυναίκα να εμφανισθεί και να δώσει στη δημοσιότητα την καταγραφή της, αλλά ποτέ κανείς δεν εμφανίσθηκε.





0 Response to " Αυτά είναι τα 10 ιστορικά μυστήρια που παραμένουν ακόμα και σήμερα άλυτα! "

Δημοσίευση σχολίου