newscity1.net

Νερό με μέλι: 5 οφέλη του που σίγουρα δε γνωρίζατε!

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το μέλι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ομορφιά μας.
Το ίδιο και το νερό, το οποίο βοηθά στην πολυπόθητη
ενυδάτωση του οργανισμού μας! Έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν αν συνδυάζονταν
αυτά τα δύο σε ένα ρόφημα και ποια θα ήταν τα οφέλη του;

Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι ο συνδυασμός νερού και μελιού είναι θαυματουργός γι τν υγεία μας γενικά. Διαβάστε, λοιπόν, πέντε οφέλη αυτού του ροφήματος, που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε και εντάξτε το στην καθημερινότητά σας!

1. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Διατροφολόγοι αναφέρουν ότι το μέλι λειτουργεί ως ένα φυσικό συστατικό που σταματά την επιθυμία για φαγητό ή την αίσθηση της πείνας, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ποτήρι νερό με λίγο μέλι μπορεί να ελέγξει το μηχανισμό του εγκεφάλου που προκαλεί την επιθυμία για ζάχαρη. Επίσης, τα φυσικά του σάκχαρα βοηθούν στην καύση του περιττού λίπους.

2. Ανακουφίζει από πόνους της αρθρίτιδας

Σε μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έπιναν νερό με μέλι έδειξαν αξιοσημείωτη ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις , ενώ υποστήριξαν ότι η τακτική κατανάλωση μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της χρόνιας αρθρίτιδας.

3. Αποτοξινώνει τον οργανισμό

Το ζεστό νερό με μέλι βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα μας. Μάλιστα αν προσθέσετε στο μείγμα και μερικές σταγόνες λεμόνι, θα δείτε μεγαλύτερη διαφορά. Το κιτρικό οξύ, που περιέχει το λεμόνι, βοηθά στο να μεγιστοποιηθεί η λειτουργία του ενζύμου και με τη σειρά του διεγείρει το συκώτι και βοηθά στην καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Ανακουφίζει από το πονόλαιμο και καταπολεμά το κρύωμα

Αν αισθάνεστε ότι αρρωσταίνετε και ο λαιμός σας είναι ερεθισμένος, τότε ετοιμάστε ένα ζεστό ποτήρι ζεστό νερό με μέλι. Το ζεστό νερό θα καταπραΰνει το λαιμό σας, ενώ το μέλι θα δράσει προστατευτικά στην περιοχή, ανακουφίζοντάς σας από τυχόν ενοχλήσεις και φυσικά τον έντονο βήχα.

5. Γεμίζει τις μπαταρίες του οργανισμού

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και θα νιώσετε αμέσως τις μπαταρίες σας να γεμίζουν ενέργεια. Ενυδατώνοντας πλήρως τον οργανισμό σας, το μείγμα θα σας τονώσει, κρατώντας την κούραση μακριά!





0 Response to " Νερό με μέλι: 5 οφέλη του που σίγουρα δε γνωρίζατε! "

Δημοσίευση σχολίου