newscity1.net

Αυτά τα τρένα τρέχουν με 500 χιλιόμετρα την ώρα! (video)

Μια δοκιμαστική διαδρομή 43 χιλιομέτρων μεταξύ των πόλεων Ουενοχάρα και Φουεφούκι, στην
κεντρική Ιαπωνία με τα νέα υπερσύγχρονα τρένα «Maglev» που μοιάζουν
να πετούν πάνω στις σιδηροδρομικές ράγες, έκαναν τους εκατό τυχερούς επιβάτες που επέβαιναν μέσα σε αυτά να αισθανθούν δέος, ζάλη και ενθουσιασμό.

Τα νέα τρένα που χρησιμοποιούν την τεχνική της μαγνητικής αιώρησης, η οποία βασίζεται στα μαγνητικά πεδία, τρέχουν με 500 χιλιόμετρα την ώρα, η συσκευή εντοπισμού ταχύτητας που υπάρχει μέσα σε αυτά κατέγραψε ταχύτητα μέχρι και 502 χιλιόμετρα την ώρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τις μέχρι σήμερα υπερταχείες αμαξοστοιχίες της χώρας, που ταξιδεύουν με ταχύτητα 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Μερικοί από τους εκατό επιβάτες που συμμετείχαν στην πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του τρένου που «πετά», δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν σαν να βρίσκονται μέσα σε αεροπλάνο την στιγμή της απογείωσης, άλλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και κάποιοι ένιωσαν ζαλισμένοι από την μεγάλη ταχύτητα.

Η εταιρεία Σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας διεξάγει δοκιμαστικά ταξίδια με το υπερσύγχρονο τρένο επί οκτώ ημέρες και 300.000 Ιάπωνες έχουν κάνει αίτηση να πάρουν μέρος σε αυτά. Δυστυχώς γι' αυτούς έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις μόνο 2.400 ατόμων.








0 Response to " Αυτά τα τρένα τρέχουν με 500 χιλιόμετρα την ώρα! (video) "

Δημοσίευση σχολίου