newscity1.net

Γιατί θα πεθάνουν 8 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το 2030;

Οι θάνατοι από το κάπνισμα θα φθάσουν τους 8 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030, ενώ το
80% αυτών θα συμβούν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. 

Το κάπνισμα κοστίζει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια (944,7 δισ. ευρώ) στην παγκόσμια οικονομία, και μέχρι το 2030 θα επιφέρει το θάνατο σε ένα τρίτο παραπάνω άτομα από ό,τι τώρα, σύμφωνα με μια έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα.
  • Μάστιγα παραμένει για τους Ελληνες το κάπνισμα

«Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον καπνό προβλέπεται να αυξηθεί σταδιακά από περίπου 6 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο σε περίπου 8 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο το 2030, με πάνω από 80% των θανάτων αυτών να συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», αναφέρει έρευνα.

Περίπου 80% των καπνιστών ζουν σε τέτοιες χώρες, και παρότι το ποσοστό ατόμων που καπνίζουν στην παγκόσμια κοινότητα μειώνεται, ο συνολικός αριθμός καπνιστών παγκόσμια ανεβαίνει, προσθέτει.

Οι ειδικοί της υγείας πιστεύουν ότι η χρήση καπνού αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία θανάτου παγκόσμια που μπορεί να προληφθεί. «Είναι υπεύθυνη για μάλλον πάνω από 1 τρις δολάρια σε κόστος υγείας και χαμένη παραγωγικότητας ετησίως», αναφέρει η έρευνα, η οποία έχει αξιολογηθεί από πάνω από 70 επιστήμονες.


0 Response to " Γιατί θα πεθάνουν 8 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το 2030; "

Δημοσίευση σχολίου