newscity1.net

3 απλοί τρόποι για να κάνεις το μυαλό σου να πηγαίνει… σφαίρα!

το πιο δυνατό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού. Για εκείνους, το «δν μπορώ»
ή «δεν προλαβαίνω», δν υπάρχει αφού θεωρούν ότι αν δουλέψεις λίγο παραπάνω με τον εγκέφαλό σου, όλα είναι δυνατά.

Πως θα το καταφέρεις;

1. Βασίσου στη λογική πλευρά του εγκεφάλου:

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο μέρη: Η αριστερή πλευρά εξετάζει τη γλώσσα, το λόγο και τη λογική.Η δεξιά πλευρά επεξεργάζεται τη συγκίνηση, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών, και των φόβων. Προσπάθησε να βγάλεις το άγχος και το φόβο για το αν θα τα καταφέρεις, και βάλε τα δυνατά σου να κάνεις το μυαλό σου να δουλέψει με λογική! Αν το κάνεις αυτό, θα θυμάσαι πιο εύκολα τι έχεις να κάνεις με αποτέλεσμα να τελειώνεις τις δουλειές σου πιο γρήγορα. Σίγουρα μπορείς να απομονώσεις για κάποιες ώρες της ημέρας τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σου, αρκεί να το προσπαθήσεις αρκετά.

2. «Γύμνασε» τους μύες του εγκεφάλου:

Δεν είναι τόσο δύσκολο απ’όσο ακούγεται! Το μόνο που έχεις να κάνεις για να καταφέρεις να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές απαιτήσεις πιο γρήγορα, είναι να γράφεις τις δουλειές σου σε μια λίστα και να τις διαβάζεις συχνά. Φτιάξε μια to do list με ιεραρχική σειρά. Μόλις κάνεις την πρώτη δουλειά, σβήσε το bullet από τη λίστα και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος της ημέρας. Σιγά σιγά, θα εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου να θυμάται όλο και περισσότερα πράγματα με αποτέλεσμα να μη χάνεις καθόλου χρόνο από την καθημερινότητά σου, και να κοντρολάρεις καλύτερα το χρόνο σου.

3. Κάνε ένα διάλειμμα:

Όπως το ανθρώπινο σώμα μετά από εντατική εκγύμναση μπορεί αν πάθει over burn, έτσι και ο εγκέφαλος έχει τα όρια του! Οι περισσότεροι ενήλικες μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα ζήτημα μόνο για 60 λεπτά. Μην υπερ κουράζεις με σκέψεις και έγνοιες το μυαλό σου λοιπόν, πάνω από μια ώρα. Κάνε μια βόλτα ανά ώρα, για να… φρεσκάρεις το μυαλό σου και να δουλέψει καλυτέρα και πιο αποτελεσματικά.




0 Response to " 3 απλοί τρόποι για να κάνεις το μυαλό σου να πηγαίνει… σφαίρα! "

Δημοσίευση σχολίου