newscity1.net

Οι 10 πιο ακραίες ουσίες.


Ο κόσμος μας αποτελείται από χιλιάδες περίεργες ουσίες. Άλλες είναι σκληρές, άλλες καυτές,
άλλες εκρηκτικές και όχι μόνο. Δείτε τη λίστα με τις 10 πιο ακραίες ουσίες στη γη.


10. Η πιο σκοτεινή
Τι παίρνεις αν ενώσεις νανοσωλήνες άνθρακα μεταξύ τους; Ένα υλικό που απορροφά το 99,9% του φωτός που πέφτει πάνω του. Η μικροσκοπική επιφάνεια του υλικού είναι τραχιά και ανώμαλη, που σταματάει το φως και το κάνει κακό ανακλαστήρα. Προσθέστε και το ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα ενεργούν σαν υπεραγωγοί σε ορισμένες ρυθμίσεις, πράγμα που τους καθιστά εξαιρετικά απορροφητικούς και έχετε μια τέλεια καταιγίδα σκοταδιού.

Οι επιστήμονες είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες εφαρμογής αυτής της ουσίας. Αφού ουσιαστικά δεν χάνεται καθόλου φως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση οπτικών εργαλείων, όπως των τηλεσκοπίων και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να κάνει σχεδόν 100% αποτελεσματικούς τους ηλιακούς συλλέκτες.

9. Η πιο εύφλεκτη

Πολλά πράγματα καίνε με εκπληκτική ένταση. Το φελιζόλ, η ναπάλμ, τα ζαχαρωτά είναι μόνο η αρχή. Αλλά τι γίνεται αν υπήρχε ένα υλικό που θα μπορούσε να κάψει ακόμη και την άμμο; Το τριφθοριούχου χλώριο είναι το πιο εύφλεκτο, σε σημείο που οι Ναζί το θεώρησαν πολύ επικίνδυνο να εργαστούν μαζί του.

Όταν οι άνθρωποι που θεωρούν τη γενοκτονία στόχος ζωής τους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι, επειδή είναι πολύ θανατηφόρο, πρέπει να το επεξεργαζόμαστε με πολύ προσοχή. Υπάρχει μια ιστορία πως κάποτε ένας τόνος απ’ αυτό το πράγμα χύθηκε και έπιασε φωτιά και έκαψε 30 εκατοστά τσιμέντο και 1 μέτρο άμμου και χαλικιών πριν σβήσει.

8. Η πιο τοξική


Όλοι έχετε ακουστά το Botox, αναμφίβολα, και φημίζεται ότι είναι το πιο θανατηφόρο δηλητήριο. Το Botox χρησιμοποιεί την αλλαντική τοξίνη, που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και είναι τόσο θανατηφόρο, που μια ποσότητα ίση με ένα κόκκο αλατιού είναι αρκετή για να σκοτώσει έναν άνθρωπο 90 κιλών. Στην πραγματικότητα, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι χρειάζονται μόνο 4 κιλά, κατάλληλα διασπαρμένα, για να σκοτώσουν και το τελευταίο άτομο στη γη.

7. Η πιο ζεστή

Δημιουργήθηκε από την σύντηξη ατόμων χρυσού με μια ταχύτητα κοντά σ’ αυτήν του φωτός, ονομάζεται quark-gluon soup, και φτάνει τους 4 τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, 250.000 φορές θερμότερη από το εσωτερικό του ήλιου. Το ποσό της ενέργειας που απελευθερώθηκε κατά την σύγκρουση ήταν αρκετή για να λιώσει τα πρωτόνια και τα νετρόνια, η οποία από μόνη της θα μπορούσε να εμφανίζεται στη λίστα με τα πράγματα που ποτέ δεν θα ήταν δυνατά να συμβούν.


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η ουσία θα μπορούσε να μας δώσει μια ιδέα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν μας. Ωστόσο, τα πραγματικά καλά νέα είναι ότι η ουσία ήταν μόνο ένα τρισεκατομμυριοστό του εκατοστού, και αυτό κράτησε μόνο για ένα τρισεκατομμυριοστό του τρισεκατομμυριοστού του δευτερόλεπτου.

6. Η πιο όξινη

Το οξύ είναι τρομακτικό. Αν οι εξωγήινοι ήταν γεμάτοι με φθοριοαντιμονικό οξύ, που όχι μόνο θα είχαν πέσει νεκροί, αλλά οι ατμοί που θα εκπέμπονταν από τα νεκρά σώματά τους θα είχαν σκοτώσει τους πάντες γύρω τους. Είναι 21.019 φορές πιο ισχυρό από το θειικό οξύ και μπορεί ακόμη και να λιώσει το γυαλί. Ακόμη, εκρήγνυται όταν εκτίθεται στο νερό. Και όταν αντιδρά, εκπέμπει δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις που μπορούν να σκοτώσουν τους πάντες σε ένα δωμάτιο.

5. Η πιο εκρηκτική

Τη συγκεκριμένη τιμή την μοιράζονται δύο ουσίες. Το HMX ή octogen και το Heptanitrocubane. Το Heptanitrocubane υπάρχει ως επί το πλείστον μόνο στα εργαστήρια και είναι παρόμοια με το HMX, αλλά έχει πιο πυκνότερη δομή κρυστάλλου, δίνοντας του μεγαλύτερες καταστροφικές δυνατότητες. Το HMX, από την άλλη πλευρά, υπάρχει σε ποσότητες αρκετά μεγάλες ώστε να είναι σωματικά απειλητικό.


Χρησιμοποιείται σε στερεά καύσιμα πυραύλων ακόμη και σε πυροκροτητές πυρηνικών όπλων. Αυτό το τελευταίο είναι το πιο τρομακτικό, γιατί παρά το πόσο εύκολο φαίνεται στις ταινίες, με την έναρξη της αντίδρασης σχάσης-σύντηξης που δημιουργεί το λαμπερό μανιτάρι δεν είναι και τόσο εύκολο να το προσπεράσεις.

4. Η πιο ραδιενεργή

Επειδή κάτι είναι ραδιενεργό, δεν σημαίνει ότι λάμπει. Αυτό γιατί, το πολωνίου-210 είναι τόσο ραδιενεργό που είναι μπλε. Ένας πρώην σοβιετικός κατάσκοπος, ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο, εξαπατήθηκε καταναλώνοντας το εν αγνοία του και πέθανε από καρκίνο λίγο αργότερα. Δεν είναι κάτι με το οποίο θα θέλατε να ανακατευτείτε. Η λάμψη προκαλείται από τον αέρα που το περιβάλει και μπορεί πραγματικά να ζεστάνει τα αντικείμενα γύρω του. Αν το γεγονός ότι κάτι άκρως ραδιενεργό εκπέμπει θερμότητα, έχετε κατά νου ότι όταν σκεφτόμαστε την ακτινοβολία, σκεφτόμαστε πράγματα όπως έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ή μια έκρηξη, όπου συμβαίνει μια πραγματική αντίδραση σχάσης.

3. Η πιο σκληρή

Αν νομίζατε ότι η σκληρότερη ουσία στη γη είναι το διαμάντι, καλά κάνετε, αν έτσι εικάζεται. Είναι τεχνικά ένα συγκεντρωτικό nanorod διαμάντι. Είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή από νανο-διαμάντια και είναι το λιγότερο συμπιέσιμο και η σκληρότερη ουσία που είναι γνωστή στον άνθρωπο. Δεν είναι φυσικό.


Αναπτύχθηκε στη Γερμανία το 2005 και είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ως βιομηχανικό διαμάντι.

2. Η πιο μαγνητική

Ονομάζεται Magneto. Αναπτύχθηκε το 2010 από σίδηρο και άζωτο, είναι 18% περισσότερο μαγνητικό από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, και είναι τόσο ισχυρό, που ανάγκασε τους επιστήμονες να επανεξετάσουμε το πώς λειτουργεί ο μαγνητισμός.

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την ουσία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι το έργο του μπορεί να αναπαραχθεί από άλλους επιστήμονες, επειδή μια παρόμοια ένωση αναφέρθηκε ότι αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία το 1996, αλλά δεν μπορούσαν να την αναπαράγουν άλλοι φυσικοί, και έτσι δεν έγινε ποτέ επίσημα αποδεκτή. Αν μπορέσουν οι επιστήμονες και το αναπαράγουν, θα μπορούσε να σημάνει μια νέα εποχή πιο αποτελεσματικών ηλεκτρονικών και μαγνητικών κινητήρων.

1. Η πιο υπερρευστή

Η υπερρευστότητα είναι μια κατάσταση της ύλης (όπως η στερεή ή η αέρια), που εμφανίζεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα (κάθε ούγια της έχει πάντα ακριβώς την ίδια θερμοκρασία), και δεν είναι κολλώδες. Το Ήλιο 2 είναι το καλύτερο παράδειγμα. Ένα φλιτζάνι Ήλιου 2 (He2) ρέει αυθόρμητα έξω από ένα δοχείο, σαν απλά να αποφάσισε να φύγει. Διαρρέει επίσης μέσα από διάφορα στέρεα υλικά και λόγω παντελούς έλλειψης τριβής του επιτρέπει να ρέει μέσα από αόρατες τρύπες που δεν θα μπορούσε το κανονικό ήλιο (ή το νερό) να ρέει.

Το ΗΕ2 δεν είναι στο Νο1 μόνο λόγω της ικανότητάς του να ενεργεί σαν να έχει δική του άποψη, αλλά είναι και ο πιο αποτελεσματικός θερμικός αγωγός στη γη. Εκατοντάδες φορές περισσότερο από τον χαλκό. Η θερμότητα κινείται τόσο γρήγορα μέσω του Ήλιου 2 που κινείται σε κύματα, όπως ο ήχος (για την ακρίβεια είναι γνωστό ως ο «δεύτερος ήχος»), αντί να διασπείρεται. Παρεμπιπτόντως, οι δυνάμεις που διέπουν την ικανότητα του Ηe2 να ανεβαίνει τοίχους λέγονται «τρίτος ήχος». Τι άλλο να πούμε για ένα υλικό που απαιτούνται οι ορισμοί 2 νέων τύπων ήχου.





0 Response to " Οι 10 πιο ακραίες ουσίες. "

Δημοσίευση σχολίου