newscity1.net

Γιατί λείπει η σειρά καθισμάτων (13) από τα αεροπλάνα;

Πολλοί από εμάς, είτε έχουμε φοβία με τα αεροπλάνα, είτε λόγω κάποιων προλήψεων,
φροντίζουμε τα… «σημάδια», να είναι ευνοϊκά για μία ασφαλή πτήση.Την αγωνία μας αυτή, φαίνεται πως μοιράζονται και
κάποιες αεροπορικές εταιρίες, που προνοούν, ώστε να μην μείνουν ανικανοποίητοι οι προληπτικοί επιβάτες. 



Για το λόγο αυτό, συχνά, αποφεύγονται κάποιοι γρουσούζικοι αριθμοί. Ο αριθμός 13 φέρει τη φήμη ενός γρουσούζικου αριθμού σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Αν, λοιπόν, έχετε αναρωτηθεί γιατί ορισμένες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Continental, η Air France και η Iberia, δεν διαθέτουν σειρά θέσεων με τον αριθμό 13, τώρα ξέρετε πως όντως πρόκειται, για μία προσπάθεια αποφυγής της «κακής τύχης»! Μάλιστα, καθώς οι προλήψεις κάθε πολιτισμού διαφέρουν, έτσι και οι αριθμοί που αποφεύγουν αεροπορικές εταιρίες ποικίλουν. 

Το νούμερο 4, για παράδειγμα, θεωρείται δυσοίωνο γι τους Ιάπωνες, επειδή στη γλώσσα τους ηχεί, όπως η λέξη «θάνατος», ενώ και το 9 στα ιαπωνικά, προφέρεται όπως το «μαρτύριο», γεγονός που τα καθιστά «απαγορευμένα» στ αεροπλάνα! Αντίθετα, για τους Ιταλούς, ο «κακός» αριθμός είναι το 17. Στην λατινική αρίθμηση το 17, γράφεται ως «VΧΙΙ» και αναγραμματίζεται ως «VIXI», που σημαίνει «υπήρξα, έζησα». 


Το παράδοξο, όμως, είναι ότι το 17 δεν αποφεύγεται από την Alitalia, αλλά από την Γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa! Οι προλήψεις, ωστόσο, δεν σταματούν στη σειρά των θέσεων, αλλά και στους αριθμούς των πτήσεων, όπου ο αριθμός 13 συχνά αποφεύγεται!





0 Response to " Γιατί λείπει η σειρά καθισμάτων (13) από τα αεροπλάνα; "

Δημοσίευση σχολίου