newscity1.net

Area 51: Όλη η αλήθεια και οι φήμες για τη μυστική περιοχή των ΗΠΑ

Η Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε να ανοίξει την Περιοχή 51, σε περίπτωση που εκλεγεί.
Η υποψήφια για το χρίσμα των
Δημοκρατικών και την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο κανάλι News 247 και τον Τζίμ Κίμμελ ότι αν γίνει πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για οτιδήποτε υπάρχει στα απόρρητα έγγραφα που φυλάσσουν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όπως και όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51, που αποτελεί ένα μυστήριο.

«Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες», ανέφερε συγκεκριμένα.
Το μυστηριώδες πέπλο

Η περιοχή 51, είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια όχθη της Λίμνης Γκρουμ. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Απόρρητα έγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα το 2013 ανέφεραν ότι σε αυτόν το χώρο τελειοποιήθηκε το κατασκοπικό αεροσκάφος U-2, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN. Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, η Περιοχή 51 λειτουργούσε κυρίως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και αναπτύσσονταν προγράμματα κατασκοπείας και παρακολούθησης.

Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση είναι συχνά θέμα για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Έχει χρησιμοποιηθεί ως εξωγήινη βάση σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και πολλοί Αμερικανοί υποστηρίζουν αυτή την θεωρία και στην πραγματική τους ζωή. Η μεγάλη μυστικότητα γύρω από την περιοχή οδήγησε σε μια παγκόσμια παραφιλολογία, για τα ενδότερα της μυστικής βάσης. Η αρχή έγινε με την υπόθεση του Ρόσγουελ, όπου οι λάτρεις των συνωμοσιών αρέσκονται να εικάζουν πως συνετρίβη ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, τα συντρίμμια του οποίου μαζί με το σώμα ενός εξωγήινου μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη. Υπάρχουν, δε και πιο προχωρημένες θεωρίες στο Διαδίκτυο που φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προσελκύουν διαστημόπλοια για να κάνουν πειράματα ώστε να αντιγράψουν τα αεροσκάφη και να μάθουν τα μυστικά μιας πολύ ανώτερης τεχνολογίας.

Εντούτοις, υπάρχουν και θεωρήσεις που κινούνται σε πιο... στέρεο έδαφος και αναφέρουν ότι για 70 χρόνια, η κυβέρνηση φαίνεται να έκρυβε την ύπαρξη της περιοχής. Η πρώτη παραδοχή έγινε το 1995, από την κυβέρνηση του Μπίλ Κλίντον, με διάταγμα που απάλλασσε την περιοχή από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της χώρας. Εκεί γεννήθηκαν και άλλες θεωρίες, όπως είναι οι πυρηνικές δοκιμές και η μόλυνση του χώρου με ταφή πυρηνικών αποβλήτων και τοξικών ουσιών.

Η βάση καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος μιας τεράστιας στρατιωτικη΄ς έκτασης και αποτελείται από ένα υπόστεγο, ένα φυλάκιο, μερικές δορυφορικές κεραίες, κάποιους κοιτώνες, μια αίθουσα μικρής έκτασης, γραφεία, δρόμους και καταφύγια.

Για τη συγκεκριμένη τοποθεσία είχε μιλήσει και ο διοικητής της NASA, Τσάρλς Φράνκ: «Έχω επισκεφτεί αυτό το μέρος και θέλω να πω ότι είναι απλά ένα φυσιολογικό ερευνητικό κέντρο. Δεν έχω δει ποτέ εξωγήινους ή διαστημόπλοια ή οτιδήποτε περίεργο», αναφέρεται στην Independent.


0 Response to " Area 51: Όλη η αλήθεια και οι φήμες για τη μυστική περιοχή των ΗΠΑ "

Δημοσίευση σχολίου