newscity1.net

-Σε 30 χρόνια θα έχουμε καταργήσει το θάνατο-…υπόσχεται μία εταιρία απο την Αυστραλία!

Ο θάνατος είναι το μόνο σίγουρο στον σημερινό αβέβαιο κόσμο, όμως τώρα μια νέα επιχείρηση start-up, η Humai, ίσως καταφέρει να μας απαλλάξει
και από αυτό το… πρόβλημα, αφού υπόσχεται
να μεταφέρει τη συνείδησή μας σε νέα, τεχνητά σώματα.

Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία και προς το παρόν αυτό είναι, καθώς καμία από τις τεχνολογίες που απαιτεί το business plan της Humai δεν τελεί σήμερα υπό εφαρμογή. Αυτό όμως δεν αποθαρρύνει τον Josh Bocanegra, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος εξαγγέλλει ότι η ομάδα του θα αναστήσει το πρώτο ανθρώπινο ον εντός της επομένης 30ετίας.

Πώς λοιπόν ξεκινάς για να μεταφέρεις τη συνείδηση ενός ατόμου στο σώμα ενός ρομπότ; Όπως εξηγεί η Humai στον ιστότοπό της:

«Χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη και τη νανοτεχνολογία προκειμένου να αποθηκεύσουμε δεδομένα για τους τρόπους ομιλίας, τα πρότυπα συμπεριφοράς, τις διαδικασίες σκέψης, και πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το σώμα σας από μέσα προς τα έξω.

»Αυτά τα δεδομένα θα κωδικοποιηθούν σε τεχνολογίες πολλαπλών αισθητήρων, οι οποίες θα εγκατασταθούν σε ένα τεχνητό σώμα με τον εγκέφαλο ενός νεκρού ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της κλωνοποίησης, θα αποκαταστήσουμε τον εγκέφαλο καθώς ωριμάζει».

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ενώ ακούγεται σαν «ανέβασμα» των εγκεφάλων μας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ουσιαστικά η εταιρεία θέλει να τους καταψύξει κρυογενετικά και να τους τοποθετήσει σε άλλα σώματα μελλοντικά, όταν πλέον η τεχνολογία θα είναι έτοιμη να τους επισκευάσει.







0 Response to " -Σε 30 χρόνια θα έχουμε καταργήσει το θάνατο-…υπόσχεται μία εταιρία απο την Αυστραλία! "

Δημοσίευση σχολίου