Ένας Κινέζος περνώντας από το Σεν Μόριτς, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο της βόρειας Ελβετίας, πλήρωσε
9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20minuten.ch.
O Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldhaus Hotel, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.
Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου.
Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ.
Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι κ εμφιαλώθηκε το 1905. H φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη.
Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. «Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στο 20minuten.ch.
Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). «Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα», δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.
Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.
9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20minuten.ch.
O Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldhaus Hotel, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.
Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου.
Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ.
Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι κ εμφιαλώθηκε το 1905. H φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη.
Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. «Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στο 20minuten.ch.
Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). «Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα», δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.
Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.
0 Response to " Πλήρωσε ποσό μαμούθ για ένα ποτήρι ουίσκι ! "
Δημοσίευση σχολίου