newscity1.net

Τι είναι αυτή η τρυπούλα στα παράθυρα των αεροπλάνων;

Ίσως να έχετε προσέξει πως μέσα στα παράθυρα των αεροπλάνων- τα οποία είναι αυξημένου πάχους
υπάρχει μια τρύπα. Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια αστοχία αλλά για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, αυτών των παραθύρων, που αποτελεί εγγύηση ασφάλειας για τους επιβάτες κ στόχο έχουν να σταματήσουν την αποσυμπίεση της καμπίνας.



Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) και βάσει δημοσιεύματος του Τech Insider η τρύπα αυτή υπάρχει για να ρυθμίζει την πίεση του αέρα. Καθώς το αεροσκάφος «παίρνει» ύψος η πίεση έξω από αυτό, μειώνεται συγκριτικά με την ρυθμιζόμενη πίεση αέρα μέσα στην καμπίνα. Η διαφορά στην πίεση το αέρα προκαλεί πίεση στα παράθυρα του αεροπλάνου που αποτελούνται από τρεις «στρώσεις» υαλοπίνακα. Ένα μικρό χάσμα αέρα υπάρχει ανάμεσα στον εξωτερικό υαλοπίνακα και στον μεσαίο.

Η τρύπα στον μεσαίο υαλοπίνακα «breather» ή «bleed» hole και ουσιαστικά εξισορροπεί την πίεση και του διάκενου . Έτσι ο εξωτερικός υαλοπίνακας δέχεται ουσιαστικά όλη την πίεση ενώ ο μεσαίος λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως εφεδρικός σε περίπτωση αστοχίας του πρώτου. Επιπλέον, η τρύπα έχει και την αποστολή της έκκρισης υγρασίας από το διάκενο ώστε να μην θολώνουν τα παράθυρα.

0 Response to " Τι είναι αυτή η τρυπούλα στα παράθυρα των αεροπλάνων; "

Δημοσίευση σχολίου