newscity1.net

Τα 12 πιο συνηθισμένα όνειρα και τι μπορεί να σημαίνουν

εμπεριστατωμένες μελέτες του Φρόυντ σχετικά με τα όνειρα, οι μοντέρνοι επιστήμονες προσπαθούν
να αναλύσουν αυτό το μυστήριο των εικόνων που εμφανίζονται στον ύπνο. Αν και οι περισσότεροι ψυχολόγοι διαφωνούν με τις ισχύουσες ερμηνείες
των ειδικών των ονείρων, πολλοί είναι οι άνθρωποι που τους συμβουλεύονται.

Μάλιστα, έχουν δώσει ο καθένας τους διαφορετικές επεξηγήσεις στα σύμβολα των ονείρων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να διαφωνούν ως προς τη σημειολογία. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις σημασίες των ονείρων που δίνουν κάποιοι από τους πιο γνωστούς ονειροκρίτες και εξηγούν τι κρύβεται πίσω από τις πιο συνηθισμένες παραστάσεις.

1. Η πτώση
Πρόκειται για ένα σημάδι εκτάκτου κινδύνου που στέλνει το υποσυνείδητο, καθώς το άτομο που βλέπει κάτι τέτοιο αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τη ζωή του, στη δουλειά, στις σχέσεις του, αλλά και σε άλλους τομείς.

2.Το πέσιμο των δοντιών
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες γι' αυτό το όνειρο: από τη μια το δόντι θεωρείται από κάποιους σύμβολο δύναμης και αυτοπεποίθησης και η πτώση του αφορά ένα περιστατικό που συνέβη στη ζωή του ατόμου και το έκανε να χάσει την αυτοπεποίθησή του, ενώ από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν το εν λόγω σύμβολο κακό οιωνό, που αντιπροσωπεύει μια διαλυμένη σχέση. Η φροϋδική προσέγγιση, πάντως, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο όνειρο για της γυναίκες σημαίνει ότι θέλουν να νιώσουν πλήρεις, οπότε θέλουν να κάνουν παιδί, ενώ για τους άντρες είναι η επιθυμία για εpωτική διέγερση.

3. Γuμνός/ή στη δουλειά ή στο σχολείο
Το όνειρο αυτό αντιπροσωπεύει το άγχος και το πόσο τρωτό είναι το άτομο και εμφανίζεται σε άτομα που πήραν προαγωγή ή έπιασαν καινούργια δουλειά.

4. Οι εξετάσεις
Στους ενήλικες, αφορά τον παραλληλισμό μεταξύ του σχολείου και της δουλειάς, καθώς η δεύτερη έχει αντικαταστήσει το πρώτο στο θέμα της πίεσης, οπότε το όνειρο αυτό αφορά το άγχος της δουλειάς.

5. Ο θάνατος
Δεν πρόκειται απαραίτητα για έναν εφιάλτη, αλλά ίσως αυτό το όνειρο θέλει να ενθαρρύνει το άτομο να ξεκινήσει μια νέα αρχή.

6. Η γνωριμία με έναν διάσημο
Οι διάσημοι στα όνειρα δείχνουν την προσωπική ανάγκη του ατόμου για αναγνώριση, ενώ ο κάθε διάσημος συνδέεται με τα ταλέντα και τις αξίες του ατόμου που τον ονειρεύεται.

7. Η καταδίωξη
Το συγκεκριμένο, τρομακτικό όνειρο αποτελεί ένα θετικό σημάδι, καθώς σας ενθαρρύνει να αντιμετωπίσετε ευθέως ένα πρόβλημα που σας έχει κουράσει, ενώ εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες, παρά σε άντρες.

8. Όταν ο σύντροφός σας σας απατά
Εμφανίζεται όταν ο σύντροφός σας αφιερώνει αρκετό χρόνο σε κάτι που δεν σας αφορά και αποτελεί σημάδι έλλειψης εμπιστοσύνης στη σχέση.

9. Αργοπορία σε ραντεβού
Είναι ένα σημάδι που αποκαλύπτει ότι δεν πρέπει να δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε.

10. Όταν βλέπετε ότι πετάτε
Η ερμηνεία έχει να κάνει με μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που υπάρχει στην πραγματική ζωή του ατόμου ή με μια δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αφήσει.

11. Εγκυμοσύνη
Το άτομο που βλέπει κάτι τέτοιο στον ύπνο του, είτε αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, είτε το παιδί αντιπροσωπεύει μια νέα ιδέα.

12. Οδήγηση εκτός ελέγχου
Αυτό το όνειρο αφορά μια κακή συνήθεια, που ίσως εξελιχθεί σε μακροχρόνια πρόβλημα.



0 Response to " Τα 12 πιο συνηθισμένα όνειρα και τι μπορεί να σημαίνουν "

Δημοσίευση σχολίου