newscity1.net

Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα

Δεν είναι δα και πολύς ο καιρός που πέρασε από το τέλος του περασμένου αιώνα, όταν η ανθρωπότητα
ανοίχτηκε με γενναιότητα σε μια εποχή που λίγη σχέση θα θέλαμε να έχει με τον διαβόητο,
σκοτεινό και κατάφωρα φονικό 20ό αιώνα.

Πολύ πριν το Ισλαμικό Κράτος αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει ως σοβαρός ρεπουμπλικανός υποψήφιος (κάτι που θα φάνταζε ως θεωρία συνωμοσίας αν διατυπωνόταν ως υπόθεση λίγα χρόνια πρωτύτερα!), ο νέος αιώνας δεν αποδείχτηκε καθόλου πιο λογικός σε όρους κριτικής γεγονότων κ απόδοσης ευθυνών, μιας και τα σκοτεινά συνωμοσιολογικά σενάρια είναι προφανώς πιο επίμονα και ανθεκτικά από τον Ορθό Λόγο.

Κι έτσι ένα νέο κύμα θεωριών χτύπησε την οικουμένη, το οποίο προστέθηκε στην ήδη γνωστή παλίρροια των αναρίθμητων πλεκτανών και ραδιουργιών που εξυφαίνουν οι μαύρες σέχτες του πλανήτη, απασφαλίζοντας ένα πρωτοφανές τσουνάμι σκοτεινής παραζάλης και πλήρους καταποντισμού της λογικής.

Έτσι όμως δουλεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας, με σταδιακή δολιοφθορά, καθώς βρίσκονται πάντα μεταξύ των εφήμερων φημών που ακολουθούν ένα γεγονός και της κοπιώδους και χρονοβόρας ιστορικής αλήθειας, καλύπτοντας ένα νοηματικό κενό που προσφέρεται για ανέξοδες εξηγήσεις χωρίς άμεση συσχέτιση με την πραγματικότητα.

Κι έτσι ο 21ος αιώνας, παρά τα μόλις 15 χρονάκια του, πρόλαβε να δει νέες θεωρίες συνωμοσίας να γεννιούνται, στέλνοντας τη σκοτεινή ερευνητική δράση σε νέα δυσθεώρητα επίπεδα…



Οι παγκόσμιοι χημικοί αεροψεκασμοί

cconsptheoeeesertsee1
Οι συμπυκνωμένες εξατμίσεις του νερού που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν είναι καθόλου αθώες, καθώς περιέχουν τοξικούς χημικούς και επικίνδυνους βιολογικούς παράγοντες που απελευθερώνονται επίτηδες στην ατμόσφαιρα για τον έλεγχο της συνείδησης και τη μαζική πλύση εγκεφάλου των λαών. Άλλη μια διαβόητη πλεκτάνη της Νέας Τάξης Πραγμάτων να κρατά τα έθνη καθυποταγμένα, καθώς ο σκιώδης έλεγχος των κυβερνήσεων της Δύσης δεν είναι προφανώς αρκετός για την παγκοσμιοποιημένη σέχτα των λίγων και εκλεκτών.
Η θεωρία των χημικών αεροψεκασμών γνώρισε μια νέα δυναμική τον 21ο αιώνα, παρά το γεγονός ότι κυβερνητικές αναφορές και επιστημονικές εκθέσεις συμφωνούν εδώ ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στα ουράνια ίχνη των αεροσκαφών. Κι όμως, οι αεροψεκασμοί αποτελούν ένα καλό κομμάτι της καθημερινότητάς μας που οι περισσότεροι δεν δίνουμε καν σημασία, όχι όμως και ο σωστός συνωμοσιολόγος.

Γιατί αυτός, ξεκινώντας από το 1996, έκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι τα δυτικά κράτη ελέγχουν τις συνειδήσεις των πολιτών, με το πράγμα να φτάνει στο απροχώρητο μεταξύ 2000-2009, όταν οι αεροψεκασμοί μετατράπηκαν στη δημοφιλέστερη θεωρία συνωμοσίας του κόσμου, με καθολική μάλιστα εφαρμογή, μιας και τους βλέπουμε παντού στον πλανήτη!
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις λευκές γραμμές στον ουρανό τόσο απειλητικές για τον φιλήσυχο πολίτη; Μα τα τόσα σενάρια που τις εμπλέκουν σε όλων των λογιών τα κακά και φριχτά φυσικά…

Τα επίσημα βρετανικά X-Files

cconsptheoeeesertsee2
Οι εξωγήινοι και τα πεπραγμένα τους στη Γη δεν είναι φυσικά νέα ιστορία, καθώς η υστερία κρατά από το Ρόσγουελ ακόμα και τη διαβόητη Area 51 της αμερικανικής Νεβάδα. Λάδι στην άσβεστη φωτιά του συνωμοσιολογικού μύθου έριξε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις 14 Μαΐου 2008, όταν στην ιστοσελίδα των Εθνικών Αρχείων της Αγγλίας ανέβηκαν 80 απόρρητα μέχρι πρότινος ντοκουμέντα που αφορούσαν σε θεάσεις ΑΤΙΑ της περιόδου 1978-1987. Κάπου 200 ακόμα δημοσιεύτηκαν μέχρι το 2013, περιλαμβάνοντας σχέδια, φωτογραφίες, ακόμα και επίκαιρες ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παρά το γεγονός ότι τα διαβόητα «UFO Files» του βρετανικού κράτους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τις επιστολές που απέστειλε το ανήσυχο κοινό σε κρατικούς αξιωματούχους αλλά και η επικοινωνία υπουργού Αμύνης και Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν ήθελαν και πολύ οι συνωμοσιολόγοι να βρουν πρόσφορο έδαφος για την αναζωπύρωση του μύθου των εξωγήινων που βολτάρουν ανενόχλητοι στον γήινο ουρανό.

Οι ιπτάμενοι δίσκοι που, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, περιηγήθηκαν με χάρη πάνω από το Λίβερπουλ και το Λονδίνο γνώρισαν μεγάλες δόξες στα γραπτά των συνωμοσιολόγων, καθώς ο λόγος τους απέκτησε πια κύρος και αξιοπιστία με τη σφραγίδα της αγγλικής κυβέρνησης! Παρά το γεγονός ότι πουθενά στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο…

Το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού

cconsptheoeeesertsee3
Όλοι ξέρουμε ότι ένας σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ πυροδότησε τα θεόρατα κύματα που σκότωσαν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στη Νότια Ασία, σωστά; Λάθος, αν πιστέψουμε τουλάχιστον το Al-Jazeera και άλλα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης του αραβικού κόσμου. Αλλά και τα τόσα συνωμοσιολογικά σενάρια φυσικά.

Ήταν λοιπόν οι ΗΠΑ και η Ινδία που προκάλεσαν το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού με τη βοήθεια της απόρρητης ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας που κατέχουν. Κατ’ άλλους, τα φονικά κύματα προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια πυρηνικού πειράματος της Ινδίας, με τη βοήθεια Αμερικής και Ισραήλ αυτή τη φορά, καθώς Ινδία και Πακιστάν μάχονται για την πυρηνική πρωτοκαθεδρία στην περιοχή και, σύμφωνα με αιγυπτιακές και μεσανατολικές εφημερίδες, η Ινδία απέκτησε προωθημένη ατομική τεχνολογία από το αμερικανο-ισραηλινό λόμπι. Γιατί έγινε το πείραμα; Μα για να «εξολοθρευτεί η ανθρωπότητα», ξεκινώντας από μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες μουσουλμανικές γωνιές της νοτιοανατολικής Ασίας, πράγμα καθόλου τυχαίο, σημειώνουν με νόημα οι «ερευνητές».

Τα συνωμοσιολογικά σενάρια που δεν λένε να κοπάσουν ισχυρίζονται ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε εκ των προτέρων τι θα συμβεί, γι’ αυτό και πρόλαβε να εκκενώσει τη ναυτική της βάση στη νήσο Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, καθώς όλο το αμερικανικό πλήρωμά της διέφυγε τον κίνδυνο χωρίς αμυχή! Όχι ότι εξαντλούνται εδώ οι θεωρίες, καθώς οι συνωμοσιολόγοι έχουν τον τρόπο τους με τη σκοτεινή φαντασία. Από εξωγήινους που επέφεραν την τραγωδία για να διορθώσουν την ασταθή πλανητική περιστροφή της Γης(!) μέχρι και την αυστραλιανή (αλλά και την ταϊλανδέζικη) κυβέρνηση που δεν ανταποκρίθηκε επίτηδες στην ενημέρωση για τον επικείμενο σεισμό, οι ανατρεπτικές υποθέσεις δεν λείπουν…

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ψέμα (ή εν πάση περιπτώσει κατασκευασμένη)

cconsptheoeeesertsee4
Μπορεί οι επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει φτάσει στα «κόκκινα» και το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει γενικευτεί, οι συνωμοσιολόγοι ξέρουν όμως καλύτερα, πιστεύοντας ότι η όλη κουβέντα για το global warming είναι κατασκευασμένη στο πολιτικό εργαστήριο για να προετοιμαστούν οι λαοί για ακόμα πιο αυταρχική και απολυταρχική διακυβέρνηση. Με την απειλή του αφανισμού της ζωής και του ανθρώπου να επικρέμεται σαν φάντασμα πάνω από τα κεφάλια μας, θα είναι σαφώς πιο εύκολο να δεχτούμε ακόμα βαρύτερες φορολογίες, περισσότερο έλεγχο και κατασκόπευση αλλά και τόσα ακόμα ακραία μέτρα που θα περιορίσουν την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.
Τα σενάρια παραθέτουν μάλιστα και μια σειρά από αναπάντεχα (αν και μεμονωμένα) καιρικά δεδομένα, όπως μια μικρή πτώση στην παγκόσμια θερμοκρασία το 2014 αλλά και μια φαινομενική σταθεροποίηση στην ανοδική πορεία της θερμοκρασίας από το 1998. Ο προπαγανδισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη και το ρίξιμο της ευθύνης στον ανθρώπινο παράγοντα, μας λένε οι σκεπτικιστές της λογικής, που γίνεται από κυβερνήσεις και επιστημονικούς φορείς για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι απλά βιτρίνα για την υιοθέτηση σφιχτών πολιτικών που δεν θα μπορούσαν να περάσουν αλλιώς.
Κι αν όλα αυτά δεν σε πείθουν, υπάρχει η πάναπλη και αναντίρρητη αλήθεια στο πλευρό του συνωμοσιολόγου που κλείνει κάθε άπιστο στόμα: υπεύθυνος για τη θερμοκρασία της Γης είναι αποκλειστικά ο Ήλιος και ό,τι κι αν κάνει ο άνθρωπος δεν μπορεί να το επηρεάσει αυτό! Ο πλανήτης υπάρχει εξάλλου δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος πάνω του, τι μπορεί λοιπόν να κάνει σε κοσμικούς όρους η ανθρώπινη μυγούλα; Ο ήλιος προκαλεί, αν προκαλεί, την υπερθέρμανση, πάει και τέλειωσε…

Το τέλος του κόσμου το 2012, ευγενική χορηγία των Μάγια

cconsptheoeeesertsee5
Συνωμοσιολόγοι ερευνητές του πολιτισμού των Μάγια πυροδότησαν την πρόσφατη υστερία του 2012 για το επικείμενο τέλος της ανθρωπότητας, καθώς το ημερολόγιο των γηγενών Μεσοαμερικανών τέλειωνε λέει ακριβώς εκεί! Το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγια καλύπτει μια περίοδο 5.125 περίπου ετών, ξεκινώντας το 3114 π.Χ., και ορίζει ως τέλος ενός ιστορικού κύκλου 400 ετών την 21η Δεκεμβρίου 2012.

Οι Μάγια ποτέ δεν είπαν φυσικά ότι το 2012 θα ερχόταν η Αποκάλυψη, ισχυρίστηκαν απλώς ότι θα μηδένιζε το χρονόμετρο, όπως ακριβώς και ένα αυτοκίνητο όταν φτάσει στα 99.999 χιλιόμετρα: ο μηδενισμός δεν σημαίνει το τέλος της ζωής του, αλλά ότι έχει αγγίξει τα 100.000 χιλιόμετρα. Κάτι που ξέχασαν βολικά να αναφέρουν οι συνωμοσιολόγοι εγκαινιάζοντας μια παγκόσμιας απήχησης ραδιουργία που επηρέασε τις τέσσερις γωνιές της οικουμένης.
Ο μεσοαμερικανικός πολιτισμός δεν προφήτευσε το τέλος της ανθρωπότητας, εμείς το κάναμε αυτό και μάλιστα αρκετούς αιώνες μετά τους Μάγια. Ούτε μυστηριώδης πλανήτης συγκρούστηκε με τη Γη ούτε η περιστροφή του πλανήτη μας αντιστράφηκε, κατά τα δημοφιλή σενάρια, κι έτσι σε περίπτωση που δεν είναι σαφές, το ημερολόγιο δείχνει πια τέλη του 2015 και είμαστε όλοι εν ζωή. Αν έκανε ένα καλό η φερόμενη προφητεία των Μάγια, αυτό ήταν στο Χόλιγουντ που έσπευσε να φτιάξει το block buster «2012»…

Τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν

cconsptheoeeesertsee6
Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να βρουν όπλα μαζικής καταστροφής στο οπλοστάσιο του Ιράκ λογίζεται πια ως η μεγαλύτερη γκάφα στην κατασκοπευτική ιστορία των ΗΠΑ, λειτουργώντας ταυτοχρόνως ως τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση Μπους ψευδόταν σκοπίμως για να εισβάλει στη χώρα ως γενικός δερβέναγας της περιοχής. Αν και κάποιοι δεν μπόρεσαν να δεχτούν την εκκωφαντική αυτή ήττα και έψαξαν αμέσως για εναλλακτικά σενάρια αναφορικά με το τι έκανε ο Σαντάμ τα πυρηνικά του.

Κι έτσι στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα κυκλοφόρησε η δημοφιλέστερη θεωρία ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο του Χουσεΐν φυγαδεύτηκε στη Συρία, όταν ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, στρατηγός Σαντά, είπε στο δίκτυο Fox το 2006 ότι τον Μάρτιο του 2003 «τα όπλα μαζικής καταστροφής μετακινήθηκαν από αέρα και στεριά, 56 φορτία με jumbo 747 και άλλα 27, αφού καμουφλαρίστηκαν ως εμπορευματοκιβώτια, με φορτηγά και εμπορικά αεροσκάφη στη Συρία».

Μόνο που η «παραδοχή» του στρατηγού είχε τα προβληματάκια της, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να λάμβανε χώρα μιας τέτοιας έκτασης επιχείρηση κάτω από τις μύτες Αμερικανών και ΝΑΤΟ που επιτηρούσαν την περιοχή, την ίδια ώρα που ξέρουμε ότι οι σχέσεις των Ιρακινών και των Σύριων δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Αλλά και ο ίδιος ο Σαντάμ θα ήταν κομματάκι απίθανο να διέθετε τέτοιο οπλοστάσιο και να μην το χρησιμοποιούσε για την άμυνα της χώρας του από την αμερικανική εισβολή.
Κατά τα λόγια των επιτελαρχών των ΗΠΑ, η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από τον αμερικανικό στρατό, καθώς αντίστοιχες επιχειρήσεις ήταν σε πλήρη ανάπτυξη στο Αφγανιστάν, και το ίδιο το Ιράκ ήταν σε στενό κλοιό. Όπως το είπε εξάλλου και ο αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού Kris Alexander: «Αν κάτι μετακινούνταν, για παράδειγμα ένα κομβόι με κατεύθυνση τη Συρία, θα εντοπιζόταν και θα εξολοθρευόταν».

Σύμφωνα με άλλο σενάριο, ήταν οι Ρώσοι αυτοί που βοήθησαν τον Σαντάμ να ξεφορτωθεί τα αποδεικτικά του πυρηνικού του οπλοστασίου. Τώρα είναι η διαβόητη ελίτ του ρωσικού στρατού, οι ειδικοδυναμίτες της Spetsnaz, που ανέλαβαν τη μεταφορά των ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής κάτω από τις μύτες του ψυχροπολεμικού εχθρού τους, καταστρέφοντας κάθε ίχνος τους σε απόμερες περιοχές Συρίας και Λιβάνου. Και το έκαναν για να συγκαλύψουν την εμπλοκή της Ρωσίας στην ανάπτυξη του χημικού και βιολογικού οπλοστασίου του Σαντάμ. Κι αν έχει πράγματι αποδειχτεί ότι οι Ρώσοι ενεπλάκησαν όντως σε περιστατικά λαθρεμπορίου όπλων από το Ιράκ λίγο πριν από τον πόλεμο του 2003, ήταν πάντα συμβατικά όπλα και εκρηκτικές ύλες. Άλλα σενάρια θέλουν τα όπλα μαζικής καταστροφής να μεταφέρονται στο Πακιστάν, ενώ ακόμα και σενάριο με τρία πλοία που τα έχουν κλεισμένα στα αμπάρια τους και βολτάρουν ανενόχλητα στον Ινδικό Ωκεανό έχει υποστηριχθεί!
Όσο για τον λόγο που οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής του Χουσεΐν για να εισβάλουν στη χώρα, δεν ήταν για να ελέγξουν τις πετρελαιοπηγές, δεν ήταν για να βάλουν πόδι στη Μέση Ανατολή, αλλά για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αστρική πύλη που υπάρχει στο Ιράκ!

Το τέλος της ψηφιακής εποχής

cconsptheoeeesertsee7
Παραδεχτείτε το, όλοι ανακουφιστήκαμε όταν τα φώτα παρέμειναν αναμμένα και ο πολιτισμός δεν τέλειωσε απρόοπτα καθώς το ημερολόγιο έδειξε 1η Ιανουαρίου 2000! Οι γνώστες σίγουρα ξεκαρδίστηκαν, τα εκατομμύρια που πίστεψαν ωστόσο την κορυφαία φάρσα του αιώνα ένιωσαν απίστευτα κορόιδα, καθώς ξεγελάστηκαν από αυτή την καθαρή ανοησία που ονομάστηκε κοινώς Y2K.
Εντάξει, τυπικά ανήκει στο τέλος του 20ού αιώνα παρά στον 21ο, τι τρόπος όμως να κλείσει μια ολόκληρη εποχή και να εγκαινιαστεί η καινούρια! Γενικευμένος πανικός επικράτησε, τα μεγαλοστελέχη τεχνολογίας έριζαν για έναν ολόκληρο χρόνο τι θα συνέβαινε την Πρωτοχρονιά του 2000 και τα φώτα στράφηκαν στους γκουρού της πληροφορικής για την τελική απόφανση. Ο «ιός του Millennium», όπως ονομάστηκε, ήταν υποτίθεται ένα πρόβλημα στον κώδικα των υπολογιστών που θα έσπερνε όλεθρο στα κομπιούτερ και τα δίκτυα της οικουμένης καθώς όπως το έθεσε εξπέρ της τεχνολογίας: «οι υπολογιστές δεν ξέρουν τι χρονιά είναι το 00»!
Ένας ολόκληρος χρόνος διεθνούς συναγερμού, πυρετωδών προετοιμασιών και διορθώσεων σε κώδικες και λειτουργικά και λογισμικά έληξε με ελάχιστες περιπλοκές στα συστήματα της οικουμένης καθώς το ημερολόγιο άλλαξε ομαλά για τον κόσμο της πληροφορικής από την 31η Δεκεμβρίου 1999 στην 1η Ιανουαρίου 2000. Οι υπολογιστές αναγνώρισαν τελικά το «00» ως «2000» και δεν το μπέρδεψαν με το «00» του «1900».

Τον Ιανουάριο του 2000, το έγκριτο περιοδικό τεχνολογίας Computer World κατέληξε ότι το όλο πράγμα ήταν «μια κατασκευασμένη πλεκτάνη των εταιριών τεχνολογίας για να εξαργυρώσουν τους φόβους των διευθυντών των μεγάλων ομίλων για τη δυσλειτουργία των συστημάτων τους».
Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε τεχνικά πριν καν συμβεί, η θεωρία συνωμοσίας γενικεύτηκε και έσπειρε τον σπόρο της αμφιβολίας σε όλους…

Το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

cconsptheoeeesertsee8
Η φριχτότερη σε νούμερα και αντίκτυπο τρομοκρατική επίθεση του 21ου αιώνα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) έλαβε χώρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, αν και οι συνωμοσιολόγοι είχαν από την πρώτη στιγμή τη δική τους άποψη για το τραγικό γεγονός: η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στο χτύπημα να συμβεί ή, ακόμα χειρότερα, το προκάλεσε μόνη της. Αναρίθμητα ντοκουμέντα επιβεβαιώνουν τις σκοτεινές αυτές δοξασίες, αν και δυστυχώς για τους συνωμοσιολόγους, κανένα δεν αντέχει στην ψύχραιμη και λογική ανάλυση.
Χάρη στη δύναμη του ίντερνετ, οι θεωρίες συνωμοσίας για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης αλλά και το Πεντάγωνο της Ουάσιγκτον πέρασαν σε διαστάσεις και τρέλα ακόμα και τις αντίστοιχες για τον εξωγήινο του Ρόσγουελ και τη δολοφονία του Κένεντι, όντας τα δημοφιλέστερα πια σενάρια του πλανήτη.
Τι κι αν η αλ-Κάιντα κοκορεύτηκε πλειστάκις για την οργάνωση και την εκτέλεση του ζοφερού σχεδίου, τι κι αν ξέρουμε πια κατά γράμμα τι συνέβη την αποφράδα αυτή φθινοπωρινή μέρα; Τα σενάρια δεν λένε να κοπάσουν και ακόμα και 15 χρόνια μετά συνεχίζουν με την ίδια δυναμική να ενοχοποιούν την κυβέρνηση Μπους για την επίθεση, ως άλλοθι για τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας που θα εγκαινίαζε αμέσως ο αμερικανός πρόεδρος. Ακόμα και κίνημα έχει φτιαχτεί, το γνωστό στους ερμητικούς κύκλους «9/11 Truth Movement», που διεξάγει τις δικές του έρευνες για τα πεπραγμένα της 11ης Σεπτεμβρίου καταλήγοντας στις γνωστές σε όλους μας πια θεωρίες για τον μαρτυρικό θάνατο κοντά 3.000 ανθρώπων.
Η πιο προβεβλημένη θεωρία συνωμοσίας όλων των εποχών γράφει τη δική της ιστορία και το τέλος της μόνο κοντά δεν είναι, καθώς οι επιστημονικές εκθέσεις αλλά και η ανάληψη της ευθύνης από την τρομοκρατική σέχτα δεν είναι ποτέ αρκετά για τους ανθρώπους που πιστεύουν σε σκοτεινές συνωμοσίες που απλώνουν τα μαύρα τους φτερά στην υφήλιο…









0 Response to " Οι θεωρίες συνωμοσίας του 21ου αιώνα "

Δημοσίευση σχολίου