newscity1.net

Αυτό το φάρμακο ειναι δωρεάν και σώζει ζωές

Ακόμη και όσοι έχουν μέτρια φυσική κατάσταση έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών

Σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά νοσήματα κ να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας τους διατρέχουν όσοι έχουν
έστω μέτρια φυσική κατάσταση, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται ποτέ, όπως καταδεικνύουν πολλές κλινικές μελέτες.
Βάδιση: Πολύτιμο και χωρίς παρενέργειες φάρμακο, που σώζει ζωές!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καρδιά είναι ο πιο σκληρός μυς του ανθρώπινου σώματος και προκειμένου να παραμείνει υγιής, χρειάζεται «καθαρές» στεφανιαίες αρτηρίες. Η βάδιση βοηθά σε αυτήν την κατεύθυνση με δύο τρόπους:



- Αυξάνει την υψηλής πυκνότητας χοληστερόλη (HDL, η λεγόμενη «καλή χοληστερίνη»), η οποία συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής χοληστερίνης» (LDL χοληστερόλη). Η LDL χοληστερόλη ευθύνεται για την αρτηριοσκλήρυνση, δηλαδή τη συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών που τους προκαλούν στένωση και ευθύνονται για τη στεφανιαία νόσο.

- Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτή η μείωση φθάνει τα 3,8 mmHg όσον αφορά τη συστολική πίεση (είναι ο μεγάλος αριθμός στη μέτρηση) και τα 2,8 mmHg όσον αφορά τη διαστολική πίεση (είναι ο μικρός αριθμός στη μέτρηση). Οι μειώσεις έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται κατά 30-40% ο κίνδυνος εκδηλώσεως καρδιαγγειακών νοσημάτων και κατά 63% ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παράλληλα, έχει ευεργετική δράση σε μία σειρά άλλων ζητημάτων, π.χ. μειώνει περισσότερο από το μισό (έως και 58%) τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδους διαβήτη, σε προδιαβητικούς ασθενείς, συνδυαζόμενη με απώλεια βάρους, έχει ευεργετικές συνέπειες στην αντιγήρανση προσφέροντας επιπλέον χρόνια ζωής, μειώνει το σωματικό βάρος, καθώς καταστέλλει κατά 50% τη δράση 12 γονιδίων που τείνουν να μας οδηγούν σε παχυσαρκία. Επιπλέον, η βάδιση προλαμβάνει ή και θεραπεύει την κατάθλιψη, μειώνει τη γεροντική άνοια και φέρνει ευεξία σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

«Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, η χρήση αυτοκινήτου και η κακή ποιότητα διατροφής, οδηγούν σε συνεχή αύξηση του μέσου σωματικού βάρους τον γενικό πληθυσμό και η άσκηση πρέπει να συστήνεται σε κάθε άτομο που προσέρχεται στον γιατρό για σχετικά προβλήματα υγείας. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα στοιχίζουν κάθε χρόνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, παγκοσμίως, παρόλο που η επιστήμη έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, τόσο σε διαγνωστικό, όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο», τονίζει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας-Αγγείων.




0 Response to " Αυτό το φάρμακο ειναι δωρεάν και σώζει ζωές "

Δημοσίευση σχολίου