newscity1.net

Αναψυκτικά και χυμοί παχαίνουν περισσότερο από τα τρόφιμα

Όταν θέλει κανείς να χάσει κιλά, έχει μεγαλύτερη σημασία τι πίνει παρά τι τρώει, σύμφωνα με μια νέα
μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ του
Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς, των ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στη λήψη θερμίδων κ την απώλεια βάρους και διαπίστωσαν ότι η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων απ τν λήψη ποτών, έχει μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μείωση του βάρους σε σχέση με τη μείωση της κατανάλωση θερμίδων από την λήψη τροφής.

Η επιστημονική έρευνα μεταξύ 810 ενηλίκων ηλικίας 25 - 79 ετών, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Καμπαλέρο, δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition».

Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι όλες οι θερμίδες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην αύξηση του βάρους και η έμφαση πρέπει να δοθεί στις «υγρές» θερμίδες παρά στις «στερεές».

Τα ποτά που κατ' εξοχήν αυξάνουν το βάρος είναι όσα περιέχουν ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά οι φρουτοχυμοί κ.ά., τα οποία είναι η κύρια πηγή «υγρών» θερμίδων.

Η αύξηση της κατανάλωσης αφεψημάτων πλούσιων σε θερμίδες έχει συσχετιστεί με την επιδημία της παχυσαρκίας, που πλήττει τν πλειονότητα των ενηλίκων και αποτελεί δυνητική αιτία πρόκλησης νοσημάτων όπως ο διαβήτης.

Οι ειδικοί τονίζουν ακόμη πως και τα διαιτητικά αναψυκτικά που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αλλά κ τα αλκοολούχα, συνδέονται επίσης με την παχυσαρκία, αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό.




0 Response to " Αναψυκτικά και χυμοί παχαίνουν περισσότερο από τα τρόφιμα "

Δημοσίευση σχολίου