newscity1.net

Οι 6 μύθοι που και εσύ έχεις πιστέψει!

Τι είναι αλήθεια και τι ψέματα; Μύθοι τριγυρνούν ανάμεσα μας και πολλοί έχουμε πέσει θύματά τους.
Το νερό βράζει πιο γρήγορα με αλάτι, η βιταμίνη C σε προστατεύει από το κρύωμα και άλλα πολλά, υπάρχουν μέσα στη ζωή μας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα πιστεύουν.Ας δούμε, όμως, τι από όλα αυτά που ακούμε εκεί έξω είναι μύθοι:





Το αλάτι δεν κάνει το νερό να βράσει πιο γρήγορα
Το αλάτι που προσθέτουμε στο νερό κάνει το νερό να βράζει σε μεγαλύτερη θερμοκρασία, επομένως μειώνει τον αναγκαίο χρόνο βρασίματος, δεν το κάνει να βράζει πιο γρήγορα.

Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν δείξει πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Η ζάχαρη δεν μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των παιδιών με οποιοδήποτε τρόπο», τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων του Ο.Η.Ε. και ο Αμερικάνικος Διαιτολογικός Σύλλογος.

Το αλκοόλ μας κρατά ζεστούς
Μπορεί να νιώσετε πως μετά την κατανάλωση αλκοόλ αισθάνεστε πιο ζεστοί αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη εντύπωση. Το αλκοόλ προκαλεί διαστολή κυττάρων του αίματος, και ειδικότερα εκείνων που βρίσκονται κοντά στο δέρμα. Οταν καταναλώνουμε ποσότητα αυτού, δημιουργείται η εντύπωση πως είμαστε πιο ζεστοί, λόγω του αυξημένου αίματος κοντά στο δέρμα.

Φρανκεστάιν
Δεν ήταν το όνομα του τέρατος, αλλά του νεαρού μαθητή και δημιουργό αυτού.

Το κρύο μας αρρωσταίνει
Το κρύο δεν έχει καμία σχέση με τις αρρώστιες. Ο μόνος λόγος που κάθε λογής γρίπη «κυκλοφορεί» περισσότερο τον χειμώνα, είναι επειδή έχει λιγότερη υγρασία. Αυτό στεγνώνει τις ρινικές διόδους και καθιστούν πιο εύκολο στους ιούς να επηρεάσουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βιταμίνη C γιατρεύει το κρύωμα
Η βιταμίνη C βοηθά το ανθρώπινο οργανισμό να παραμείνει η υγιής και δυνατός, αλλά δεν λειτουργεί ως φάρμακο για το κρύωμα.





0 Response to " Οι 6 μύθοι που και εσύ έχεις πιστέψει! "

Δημοσίευση σχολίου