newscity1.net

Οι δυσάρεστες αλήθειες της ζωής

Ενώ οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα,
στην… πραγματικότητα πολλοί από εμάς προστατεύουμε τον εαυτό μας από ορισμένες δυσάρεστες αλήθειες, προκειμένου
να νιώσουμε πιο καλά, πιο ευτυχισμένοι, πιο παραγωγικοί και πιο χρήσιμοι.

Οι χρήστες του Quora πρόσφατα αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το εξής ερώτημα: «Ποιες είναι οι αλήθειες που δε θέλουμε να παραδεχόμαστε;».

Από δυσάρεστες ιδέες γύρω από ζητήματα… καρδιάς, έρωτα και αγάπης, μέχρι την αλήθεια σχετικά με την αξιοκρατία, δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο δυσάρεστες αλήθειες της ζωής, που οι άνθρωποι δε θέλουν να παραδέχονται:

1. Η εμφάνιση μετράει
Είναι ωραίο να πιστεύει κανείς, ότι η λεγόμενη «καρμική δικαιοσύνη» υπάρχει, όμως τις περισσότερες φορές –όπως υποστηρίζει η χρήστης του Quora, Dania Faruqui- «τα καλά πράγματα συμβαίνουν μόνο σε αυτούς που έχουν καλή εμφάνιση».

«Το αρνούμαστε συνεχώς, όμως η αλήθεια είναι ότι ένας όμορφος άνθρωπος έχει πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον όχι και τόσο ελκυστικό» γράφει η ίδια και συνεχίζει: «Κι αυτό είναι μια άσχημη αλήθεια».

Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι βγάζουν περισσότερα χρήματα και θεωρούνται πιο έξυπνοι και πιο έμπιστοι από τους υπόλοιπους, αναφέρει ο Aaron Taube σε άρθρο του για το Business Insider.

2. Κανείς δεν είναι πραγματικά αλτρουιστής
Ο χρήστης Suraj Agarwal γράφει, ότι είμαστε όλοι εγωκεντρικοί και πως το μόνο που αλλάζει είναι ο βαθμός εγωκεντρισμού του καθενός.

Ο Ramachandra Bhakta προχωρά την άποψη αυτή ακόμη παραπέρα, χρησιμοποιώντας μια φράση του ινδού φιλόσοφου Chanakya, για να επισημάνει ότι ακόμη και τις πιο προσωπικές μας σχέσεις τις δημιουργούμε για να εξυπηρετήσουμε τις δικές μας ανάγκες: «Υπάρχει κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον πίσω από κάθε φιλία. Δεν υπάρχει φιλία, χωρίς προσωπικό ενδιαφέρον. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

3. Δεν υπάρχει αυτό που χαρακτηρίζουμε «αδελφή-ψυχή»
Ο χρήστης Soumadeep Mazumdar υποστηρίζει, ότι παρά τις ψευδαισθήσεις του καθενός από εμάς περί προσωπικού μεγαλείου, στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι τόσο μοναδικός.

«Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύει κανείς για τον εαυτό του, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που μπορεί να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι, που είναι ακριβώς σαν κι εμάς» γράφει ο ίδιος και καταλήγει: «Αυτό σημαίνει ότι η αναζήτηση της “μίας και μοναδικής, πραγματικής αγάπης” είναι μια ανόητη επιδίωξη. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια του “κ./κας Τέλειου/ας” του καθενός από εμάς. Είναι απλή σύμπτωση το ότι έχετε βρει τον έναν/τη μία από αυτούς».

4. Η ζωή είναι πολύτιμη
Ο θάνατος είναι κάτι που δε μπορεί να αποφύγει κανείς. Για πολλούς όμως, αυτό είναι κάτι που θέλουν να ξεχνούν.
«Δεν είναι ότι δεν το γνωρίζουν. Απλά επιλέγουν να αγνοούν την ευθραυστότητα της ζωής» λέει ο Mohit Sharma.

5. Κανείς δε γνωρίζει τι πρέπει να κάνει
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων, που δε γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους… δεν είστε οι μόνοι!
«Μας έχει περάσει η ιδέα ότι κανείς πρέπει να μιλά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τα πράγματα, ειδικά όταν θεωρείται “ειδικός” σε κάποιο τομέα. Στην πραγματικότητα όμως κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα» γράφει ο Josh Vogel.

Για τη Sri Teja, αυτή η αβεβαιότητα επεκτείνεται ακόμη και στους επιτυχημένους ανθρώπους, οι οποίοι φαίνεται να έχουν τα πάντα στη ζωή τους και μάλιστα υπό έλεγχο. «Οι άνθρωποι που θαυμάζετε είναι το ίδιο αγχωμένοι με εσάς. Η επιτυχία έρχεται πιο εύκολα, όταν συνειδητοποιεί κανείς, ότι όσοι έχουν επιτύχει στη ζωή τους έχουν προηγουμένως αποτύχει, αμφιβάλλει για τις κινήσεις τους και αναρωτηθεί αν και οι ίδιοι είναι αρκετά καλοί».

6. Η επιτυχία δεν έρχεται εν μια νυκτί
Ο Samyadeep Basu, από την πλευρά του, πιστεύει ότι η επιτυχία έρχεται μετά από καιρό και μετά από πολλά μικρά βήματα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι ψάχνουν συνεχώς μια γρήγορη λύση για να γυρίσει τη ζωή τους «πάνω-κάτω», η αλήθεια είναι ότι η σκληρή δουλειά που ρίχνει κανείς στο σήμερα πιθανότατα θα δώσει καρπούς σε μερικούς μήνες, αν όχι χρόνια.

Ακόμη όμως και τότε, προσθέτει η Samantha Deakin, «υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες στην εξίσωση, που πολύ συχνά οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι… είχαν απλά την τύχη με το μέρος τους, κάτι που φυσικά αντιλαμβάνεται κανείς μόνο όταν ανατρέξει στη ζωή τους προς τα πίσω».














0 Response to " Οι δυσάρεστες αλήθειες της ζωής "

Δημοσίευση σχολίου