newscity1.net

3 απλές κινήσεις να τσεκάρεις την υγεία σου!

Διαβαστε 3 απλές κινήσεις γι να τσεκάρεις την υγεία σου


Μάτια: Σημάδι αναιμίας

Τράβηξε μαλακά το κάτω βλέφαρο του ματιού ώστε να δεις το βλεννογόνο. Το χρώμα του πρέπει να είναι ροζ. Εάν εμφανίζει χλωμάδα, έχει χρώμα σχεδόν άσπρο, πρόκειται για ένα από τα συμπτώματα της αναιμίας.

Γλώσσα: Συμπτώματα αφυδάτωσης 
Εάν η γλώσσα σου είναι στεγνή και κατάλευκη, έχεις στεγνά χείλη και δέρμα και υπερβολική δίψα, επισκέπτεσαι σπάνια την του τουαλέτα (ειδικά αν αυτό συμβαίνει σε διάστημα μεγαλύτερο των 6 ωρών) και τα ούρα σου είναι σκούρα, σίγουρα χρειάζεται να πίνεις περισσότερα υγρά και καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικό, για να σε συμβουλέψει για το πώς να τα αναπληρώσεις στο μικρότερο δυνατό διάστημα.

Δέρμα: Ενδείξεις κατακράτησης υγρών
Πίεσε με τον αντίχειρα σε δύο-τρία σημεία των ποδιών σου ψηλά και χαμηλά. Εάν διαπιστώνεις πως το δέρμα ασπρίζει για μερικά δευτερόλεπτα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο οργανισμός κατακρατεί υγρά. Θεώρησε το πρόβλημα ακόμη πιο σοβαρό, αν ταυτόχρονα οι αγκώνεις και τα γόνατά σου δείχνουν πρησμένα και πλαδαρά. Περιόρισε οπωσδήποτε το αλάτι στη διατροφή σου, απόφευγε τις επεξεργασμένες τροφές και πίνε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά, για να απομακρύνεις το νάτριο από το σώμα. Εάν το πρόβλημα δεν περιοριστεί, απευθύνσου σε έναν παθολόγο.


0 Response to " 3 απλές κινήσεις να τσεκάρεις την υγεία σου! "

Δημοσίευση σχολίου