newscity1.net

Αυτά τα μέρη του κόσμου απαγορεύεται να τα επισκεφτείς!

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στον πλανήτη όπου η πρόσβαση είναι απαγορευμένη στο ευρύ κοινό.










1. Το σπήλαιο Λασκώ, Γαλλία
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία και φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα δείγματα προϊστορικής ζωγραφικής. Ανακαλύφθηκε από μια ομάδα εφήβων το 1940 και γρήγορα έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, το σπήλαιο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σφραγίστηκε για το κοινό το 1963, επειδή η αναπνοή και ο ιδρώτας των επισκεπτών, το φως και οι εναλλαγές στην κυκλοφορία του αέρα βλάπτουν τα έργα ζωγραφικής. Το Λασκώ II άνοιξε το 1983 και είναι ένα αντίγραφο των κυριότερων τμημάτων του διάσημου σπηλαίου.

2. Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού
Τα μυστικά αρχεία του Βατικανού, κρύβουν χιλιάδες σημαντικά ιστορικά έγγραφα σε ράφια που εκτείνονται σε μήκος 52 μιλίων! Περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Βατικανού και μερικών από τις σημαντικότερες ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Μότσαρτ, η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι και ο Αδόλφος Χίτλερ. Τα αρχεία αποτελούν προσωπική ιδιοκτησία του εκάστοτε Πάπα και δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό. Επιστήμονες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια από τα πολύτιμα έγγραφα, ωστόσο από το 1939 απαγορεύεται η δημόσια προβολή των εγγράφων.

3. Το νησί των Φιδιών, Βραζιλία
Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό νησί στα παράλια της Βραζιλίας που φιλοξενεί πάνω από 4.000 θανατηφόρα φίδια, γι' αυτό η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στους επισκέπτες. Εξαιρούνται επιστήμονες που περιστασιακά τολμούν να το επισκεφθούν για έρευνα.

4. Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, Αγγλία
Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας στο Μπάκιγχαμ είναι απαγορευμένη ζώνη για τους επισκέπτες. Το δωμάτιο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία στην Αγγλία, ειδικά μετά το 1982, όταν ο Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να μπει στο βασιλικό υπνοδωμάτιο και να μείνει εκεί για 10 ολόκληρα λεπτά, προτού η Ελισάβετ τον αντιληφθεί.

5. Δωμάτιο 39, Βόρεια Κορέα
Μυστήριο καλύπτει πολλούς τομείς της ζωής στη Βόρεια Κορέα, αλλά ακόμη πιο μυστηριώδες θεωρείται το απαγορευμένο Δωμάτιο 39 που βρίσκεται στη μακρινή χώρα. Βρίσκεται στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην Πιονγιάνγκ και δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα και προκάτοχο του Κιμ Γιονγκ Ουν.





0 Response to " Αυτά τα μέρη του κόσμου απαγορεύεται να τα επισκεφτείς! "

Δημοσίευση σχολίου