newscity1.net

Ενδέχεται μια φούσκα να καταπιεί το σύμπαν ξαφνικά

Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του σύμπαντος μπορεί να έχει αρχίσει ήδη, προειδοποιούν
ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Σε έρευνα που δημοσίευσαν
στο επιστημονικό περιοδικό «New Scientist» αποκαλύπτουν ότι το σύμπαν μπορεί να καταστραφεί ξαφνικά, καθώς ενδέχεται να το «καταπιεί» μια γιγάντια «φούσκα αρνητικής ενέργειας» που θα δημιουργηθεί από το αποκαλούμενο «σωματίδιο του Θεού».

Πρόκειται για το σωματίδιο Χιγκς, ένα μποζόνιο η ύπαρξη του οποίου φέρεται ότι επιβεβαιώθηκε το 2012 από τα πειράματα στον επιταχυντή του CERΝ.

Η ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Αντερς Αντερσεν πιστεύει ότι κάποια στιγμή το συγκεκριμένο βασικό υποατομικό σωματίδιο της ύλης (μποζόνιο) θα αλλάξει σύσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί γύρω του μια αρνητική ενεργειακή φούσκα. Στο εσωτερικό της φούσκας θα υπάρχει το απόλυτο κενό κ δεν θα ισχύουν οι νόμοι της Φυσικής όπως τους γνωρίζουμε.

Αυτή η «φούσκα αρνητικής ενέργειας» θα μεγαλώνει εγκλωβίζοντας ό,τι βρίσκεται γύρω της και μετατρέποντας πλανήτες και ηλιακά συστήματα στο «απόλυτο τίποτα».

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η παραπάνω διαδικασία καταστροφής μπορεί να έχει ήδη αρχίσει σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο του σύμπαντος, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Υπολόγισαν μάλιστα ότι το οριστικό τέλος του σύμπαντος μπορεί να έρθει έπειτα από πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, για την ακρίβεια έπειτα από χρόνια που αντιστοιχούν σε έναν αριθμό που αποτελείται από το 10, το οποίο ακολουθείται από 139 μηδενικά.




0 Response to " Ενδέχεται μια φούσκα να καταπιεί το σύμπαν ξαφνικά "

Δημοσίευση σχολίου