newscity1.net

Ο ξύλινος ουρανοξύστης που έχει ύψος 350 μέτρα!

Οι Ιάπωνες είναι από τους πρωτοπόρους της κάθετης αστικής ανάπτυξης, έχουν τρέλα με τους
ουρανοξύστες. Αυτή τη φορά, όμως, βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά:
ετοιμάζονται για έναν ουρανοξύστη ύψους 350 μέτρων... από ξύλο!

Η κατασκευάστρια εταιρεία Suritomo Forestry, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Nikken Sensei, σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει τον W350 έως το 2041, έτος το οποίο σηματοδοτεί τα 350α γενέθλια της εταιρείας. Ο ξύλινος ουρανοξύστης θα ανεγερθεί στη συνοικία Marunouchi του Τόκιο, κοντά στο Tokyo Station και εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο W350 θα καθαιρέσει τον ουρανοξύστη Japan Abeco Harukas της Οζακα από τον «θρόνο» του υψηλότερου κτιρίου στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (ανέρχεται σε ύψος 300 μέτρων).


«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε φιλικές στο περιβάλλον πόλεις με χρήση ξύλου, οι οποίες γίνονται δάση μέσω της ολοένα μεγαλύτερης χρήσης ξύλινης αρχιτεκτονικής για ουρανοξύστες» αναφέρει, σε δελτίο Τύπου, η Suritomo Forestry. «Η πρασινάδα, συνδέεται από το έδαφος μέχρι τους υψηλότερους ορόφους μέσω των μπαλκονιών και προσφέρει μια καινούργια θέα βιοποικιλότητας στο σκηνικό της πόλης. Η εσωτερική δομή είναι καθαρό ξύλο και δίνει έναν χώρο ηρεμίας που αποπνέει τη ζεστασιά και ευγένεια του ξύλου» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Για την κατασκευή του ουρανοξύστη, θα χρησιμοποιηθεί ξύλο και ατσάλι σε αναλογία 9 προς 1. Ο 70 ορόφων W350 προβλέπεται να φιλοξενεί ξενοδοχείο, γραφεία, διαμερίσματα, καταστήματα. Το όλο συγκρότημα θα είναι ένα κάθετο δάσος στο οποίο θα «ανθούν» άνθρωποι και άγρια ζωή. Ακριβώς όπως είχε πει ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο στο «Planet Earth II»: «Είμαστε οι σχεδιαστές αυτού του περιβάλλοντος. Το εάν θα αποφασίσουμε - και πώς θα το κάνουμε - να προσκαλέσουμε την άγρια ζωή να επιστρέψει, εξαρτάται από μας».




0 Response to " Ο ξύλινος ουρανοξύστης που έχει ύψος 350 μέτρα! "

Δημοσίευση σχολίου